Iako je Efendić u ratu imao samo 9 godina, Radončić ga optužio: “Dok sam ja ratovao on je bio na elitnom školovanju u Maleziji”

Na pitanje voditelje TV Hayat Tomislava Đurića kako komentira nedavne napade Semira Efendića, načelnika općine Novi Grad Sarajevo i optužbu da je srbijanski špijun, Radončić odgovara da je takve optužbe već riješio i pobio u sudskom postupku te da je prošao petomjesečne kontrole kod imenovanja za ministra sigurnosti BiH. Pojašnjava da nikada ne bi prošao kontrolu da je radio za bilo koju stranu službu. Za Efendića kaže da mu takva vrsta ljudi ne može držati predavanja, ističući da je pobjegao u ratu na školovanje u Maleziju dok je on ratovao: “Dok sam ja ratovao on je bio na elitnom školovanju u Maleziji. Ta vrsta pobjegulja zaslužuje prezir i ništa više”.

Iako je Radončić rat proveo sakriven u najdubljim podrumima, ova njegova tvrdnja je dokaz koliko je sklon iznošenju neistina. U nedostatku bilo kakvih kompromitirajućih dokaza, Radončić je izmislio podatak da se Efendić sakrio od ratovanja u Maleziju.

Semr Efendić je rođen 1983.godine, dakle on je imao samo devet godina kada je počela agresija na Bosnu i Hercegovinu. Sa završetkom rata Efendić je imao dvanaest godina.

 

saff.ba

Back to top button