BARCINE TRI RUPE IZ TORINA Trener označio krivce za debakl kod Juventusa

BARCINE TRI RUPE IZ TORINA Trener označio krivce za debakl kod Juventusa

Foto: Getty Images / Guliver Image

BARCELONA je teško stradala kod Juventusa, izgubila 0:3 u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka, što je ove sezone novi u nizu neuspjeha aktualnog nositelja duple španjolske krune.

Kako javljaju španjolski mediji, nakon debakla od kojeg će se klub teško oporaviti, u svlačionici Barcelone na vrhuncu su tenzije između trenera Luisa Enriquea i najvećih zvijezda momčadi.
Enrique je nakon povratka iz Torina održao polusatnu analizu porazne igre koja je rezultirala jednako takvim rezultatom. Od igrača traži da se u uzvratu vrate kao što su to napravili i u osmini finala, nakon 0:4 u prvoj utakmici kod PSG-a, kada su u revanšu slavili 6:1.
Ali veliko je pitanje može li to Barcelona napraviti protiv Juventusa jer prvak Italije daleko je iskusniji, ali i kvalitetniji od prvaka Francuske. Posebno će Barci biti nemoguće izboriti još jedno čudo ako njeni igrači ponove ključne greške koje im trener zamjera, a to je pozicioniranje.
Loše procjene, čitanje igre i igra bez lopte najveće su greške trojice igrača koje je prozvao pred ostalima, Gerarda Piquea, Javiera Mascherana i Neymara.
Piqueu zamjera to što je kao zapovjednik obrane trojku pred golom povukao previše plitko, u krilo golmanu Ter Stegenu, što se primijetilo u gotovo svim utakmicama u kojima Barcelona igra u sustavu 3-4-3 koji očito ne paše igračima.
Mascheranov cijeli nastup u Torinu bio je velika noćna mora, a još tijekom utakmice kamere su ulovile Enriquea kako se nakon jednog od brojnih kikseva “Malog šefa” koji je bio podjednako grozan kao veznjak i stoper, hvata za glavu i govori “Masche, majko mila…”
Neymaru trener zamjera to što se previše povlačio u sredinu kako bi uzimao loptu, čime je tupio Barcinu napadačku oštricu.
index.ba
Back to top button