Velika tuča između navijača turskog Bešiktaša i francuskog Lyona /VIDEO/

Uoči početka četvrtfinalnog meča Evropa lige između Olympique Lyona i Bešiktaša došlo je do velikih nereda ispred, ali i na samom stadionu, zbog čega kasni početak meča, javlja Anadolu Agency (AA).

Stotine navijača domaćeg tima s tribine iza gola su izašli na teren i tvrde da su ih navijači gostujućeg Bešiktaša gađali predmetima sa tribine iznad, na kojoj su bili.

Na teren je izašao i situaciju pokušao smiriti predsjednik Olimpique Lyona Jean-Michel Aulas. Posredstvom razglasa je pozivao navijače da se vrate na tribine. Navijače s terena je na tribine vratila policija.

Navijači na gornjem nivou tribina su prilikom izlaska domaćih navijača na teren u znak protesta upalili svjetla na mobilnim telefonima.

Zvaničnici Evropske kuće fudbala UEFA-e su održali konsultacije sa čelnicima oba kluba, a nakon konačne odluke igrači su izašli na teren i s 45 minuta zakašnjenja započeli meč.

Neredi u Lyonu počeli su ispred stadiona kada je francuska policija suzavcima intervenirala na grupu gostujućih navijača, a tom prilikom je više navijača povrijeđeno.

 

saff.ba

Back to top button