SEBIJA IZETBEGOVIĆ: OČEKUJEM OD UKC TUZLA DA NAM USTUPE APARATE I DOKTORE JER SMO MI GLAVNI UKC U ZEMLJI A SARAJEVO JE VRIJEDNIJE OD TUZLE

 

Direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović je prije par dana bila u posjeti Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli gdje je razgovarala o gorućim problemima sa uvaženim kolegama.

“Ja sam ovdje došla kao vrhovni medicinski autoritet iz šehera. Na ugodnom sastanku smo razgovarali o tome kako ljudi iz Tuzle mogu još više popraviti stanje u našem glavnom gradu. Svjesni smo već da oni, kao i kolege iz ostalih manje važnih kantona, rade za jedini pravi kanton i na tome smo im zahvalni. Iako puno daju, smatramo da bi Tuzlaci još više mogli raditi za svoje prijatelje iz Sarajeva, a to se posebno odnosi na članove UKC-a“

U nastavku svog obraćanja je objasnila šta tačno želi od članova UKC-a Tuzla.

“Ja sam im pojasnila kakvo je stanje na KCUS-u: doktori nam odlaze, higijenski uslovi su katastrofalni i sve više aparata nam ne radi. Zbog toga sam uputila zahtjev, koji oni naravno moraju ispuniti, da nam pošalju 10 doktora, 7 aparata koje mi nemamo, te 4 čistačice. Ovo će uveliko olakšati rad na KCUS-u, a kolege iz Tuzle će dobiti moralnu satisfakciju. Vjerujem da im je to najbitnije“, kazala je za naš portal Sebija Izetbegović.

Predstavnici UKC-a Tuzla nisu ništa komentarisali jer im je gospođa Izetbegović zabranila bilo kakav kontakt sa predstavnicima medija. Nezvanično saznajemo da će doktori koji pređu na KCUS i dalje ostati na platnoj listi Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli.

autor Aldin Vrškić, Karakter.ba

Back to top button