(VIDEO) GDJE JE NESTALA LJUDSKOST? Amir Hadžić jedini stao u odbranu djevojčice koja je objavila INTIMNU ispovijest, dok ju je na internetu je cijeli Balkan ismijavao! (VIDEO) GDJE JE NESTALA LJUDSKOST? AMIR HADŽIĆ JEDINI STAO U ODBRANU DJEVOJČICE KOJA JE OBJAVILA INTIMNU ISPOVIJEST, DOK JU JE NA INTERNETU JE CIJELI BALKAN ISMIJAVAO!

 

Djevojčica iz Bosne stara između 10 i  12 godina postavila je na Youtube  snimak pod nazivom “Ostavio me dečko”, koji je za kratko vrijeme sakupio više desetina hiljada pregleda i na stotine reakcija. Rekacija je bilo raznih od onih koji podupiru djevojčicu i daju joj podršku do onih koji joj pišu da se treba ubiti.
Djevojčica je sada izložena podsmijehu šire internet populacije, a nove kopije snimka niču kao korov.

Psiholog Zoran Milivojević upozorava da ovakva eksponiranost djeteta tog uzrasta predstavlja produkt vremena u kojem živimo i da može da ima dalekosežne posljedice.

“Izvjesna istraživanja su pokazala da je najviše djevojčica reklo da bi kada porastu htjele da budu televizijske voditeljice. Vrijeme u kojem živimo je izjednačilo pojmove “biti poznat” i “biti uspješan”, ali djeca ne mogu da percipiraju negativne stvari koje slava sa sobom nosi.

Djeca, posebno tako mladog uzrasta, žude za prihvatanjem i odobravanjem velikog broja ljudi, pa su društvene mreže i internet postali poligoni za ispunjavanje te potrebe”, kaže Milivojević.

Milivojević ističe da što je snimak popularniji, emocija kod djeteta može da eskalira.

“U ovom slučaju, djevojčica kojoj se, nesumnjivo, zbog postupka tog dječaka srušio svijet, koristi internet da dobije podršku, razumijevanje, pa možda i osvetu prema tom vršnjaku.

Umjesto toga, ona je sada izložena osudi javnosti i brojnim negativnim komentarima koji bi teško pali i starijima. Ona je sigurno htjela poštovanje, a dobila je dijelom i poniženje”, upozorava Milivojević.
Jedan među rijetkima koji je ovaj nimalo lijep događaj sa dušom prokomentarisao i pokazao Balkanu ko smo mi zapravo je Youtuber Amir Hadžić. Najbolje je poslušati surovu istinu ovog poznatog youtubera i pokušati razumjeti kako neki naši nepromišljeni potezi drugom mogu nanijeti veliku štetu!

Tehnička obrada: Globalno.org

Back to top button