Zastrašivanje Bošnjaka u Stocu: Mahao pištoljem pred djecom i prijetio majci šehida

Položaj Bošnjaka koji su se vratili u općinu Stolac sve je teži, a njihove pojedine komšije Hrvati i lokalni tajkuni ne prezaju čak ni od mahanja oružjem kako bi ih zastrašivali i u svakom momentu pokazali “ko je gazda”.

U petak prošle sedmice u mjestu Krajšina na ulazu u Stolac pištoljem je zaprijećeno Mirsadi Medar, majci šehida koji je poginuo za državu Bosnu i Hercegovinu u redovima Armije RBiH.

Prema tvrdnjama mještana koji su se obratili našoj redakciji, njoj je prijetio Mario (Hrvoja) Marijanović, inače direktor firme Stolpak d.o.o. Stolac, čiji je vlasnik Zdravko Miličević iz Kreševa.

Povratnica Medar napravila je zaštitni kanal kako bi spriječila da joj se u avliju slijevaju otpadne vode s javnog puta i iz Marijanovićeve kuće.

– Marijanović je uz povike da je ovo “njegova ulica i da niko ne smije ništa raditi jer će on bagerom sve srušiti”, uz podršku svog oca Hrvoja uklonio postavljenu zaštitu te mahao oružjem pred našom djecom koja su se tu zadesila. Sve nas je to prestrašilo, a posebno majku šehida. Pozvali smo policiju u Stocu i njihova patrola je došla i uzela izjavu od Marijanovića – rekao nam je jedan od povratnika.

Bošnjački povratnici se nadaju da će policija i pravosuđe sankcionisati sve drumske kabadahije koji, očito poneseni izjavom Maria Karamatića o revitalizaciji tzv. “Herceg Bosne” nastoje “osigurati ravnopravan položaj hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini” mašući pištoljima pred očima nedužnih povratnika koji su izgubili svoje najmilije u ratu.

Pokušali smo kontaktirati Policijsku stanicu Stolac kako bismo provjerili da li je završena istraga u ovom slučaju, ali nam se niko javljao na brojeve telefona.

Izvor: Faktor
Back to top button