AKO NE MOŽETE POMOĆI BAREM PODIJELITE VIJEST NA SVOJE FACEBOOK PROFILE I DAJTE SVOJ DOPRINOS:Nakon što je oca izgubio u požaru u Teočaku , pokrenuta akcija za pomoć

Nakon požara u kojem su stradali Sanel Ibrahimović zvani Saša i njegov dvanaestogodišnji sin te njegov prijatelj Safet Mehić, Teočani su preko fb stranice pokrenuli akciju prikupljanja pomoći za porodicu Saše Ibrahimovića.

Boračke organizacije Općine Teočak su odlučile da organizovano nastupe i zajedno sa Centrom za socijalni rad općine Teočak, Službom za boračko-invalidsku zaštitu i Općinskim načelnikom, preko računa Organizacije demobilisanih boraca, organizuju prikupljanje pomoći koja će se transparentno staviti na raspolaganje Sašinoj djeci, putem staratelja koji u zakonskom postupku bude određen da se brine o ova dva maloljetna dječaka.

” Mi, pripadnici 255.slavne teočanske brigade „Hajrudin Mešić“, nećemo ostaviti djecu našeg istaknutog borca, rahmetli Saše Ibrahimovića, bez pomoći. Naša dužnost i moralna obaveza je da, nakon ove tragične nesreće, pokušamo obezbjediti što više sredstava za djecu koja su ostala sama i nespremna za samostalan život. Zato pozivamo prije svega naše suborce koji hoće i mogu da pomognu, naše privrednike, institucije i sve druge dobre i humane ljude, gdje god se nalaze, da podrže ovu akciju prikupljanja pomoći Sašinim sinovima, Alenu i Tajsiru”, stoji u saopćenju.

Sve detalje oko toka akcije i sve odgovore na pitanja, oni koji odluče da podrže našu akciju, mogu dobiti putem FB stranice „Hajrudin Mešić“ ili na telefone 061 360 389 Hasanović Osman i 061 146 847 Dževad Avdičević.

Akciji se možete priključiti uplatom (iz BiH)na
račun kod NLB Banke 1322700309760014,
primalac: Organizacija demobilisanih boraca općine Teočak
sa naznakom:“ Za pomoć djeci Saše Ibrahimovića“

Za uplate iz inostranstva :
Organizacija demobilisanih boraca općine Teočak, Teočak, Centar bb 75414, Bosna i Hercegovina
IBAN BA391320010630150615
SWIFT TBTUBA22
106301506
sa naznakom:“ Za pomoć djeci Saše Ibrahimovića“

Preuzeto sa : glamurpress.com

Back to top button