Ancelotti: Sudija nije bio na visini zadatka, što prije uvesti video tehnologiju

 

Ancelotti: Sudija nije bio na visini zadatka, što prije uvesti video tehnologiju
Carlo Ancelotti, trener minhenskog Bayerna, nakon sinoćnje kontraverzne eliminacije njegovog tima u četvrtfinalu Lige prvaka bio je izuzetno ljut zbog niza grešaka koje je napravio mađarski sudija Viktor Kassai.

Zahvaljujući tome Real je poslije produžetaka slavio 4:2 i plasirao se u polufinale, a Ancelotti, osim što je naglasio da sudija nije bio na visini zadatka, pozvao je na što hitnije uvođenje video tehnologije, javlja Anadolu Agency (AA).

Kassai je prvo bez ikakve potrebe Arturu Vidalu, koji je ispravno startovao i oduzeo loptu protivničkom igraču, pokazao drugi žuti karton u 84. minuti, a da je prethodno u dva navrata propustio isto učiniti kada je u pitanju Realov veznjak Casemiro. Potom je u produžecima uz pomoć svojih asistenata Kassai priznao dva gola Cristiana Ronalda iz ofsajda, što je naljutilo ne samo Ancelottija, nego sve u Bayernu.

“Ne možete odlučiti polufinalistu ovako. Ovo ne bi trebalo da se dešava na ovom nivou. Sudija nije bio na visini zadatka. Ne mislim da Real Madrid ima bilo kakav uticaj na sudije. Arbitri su jednostavno donosili pogrešne odluke. Nikada nisam bio za uvođenje video tehnologije, ali moram priznat da sada smatram kako je to neophodno”, kazao je italijanski trener.

Karl-Heinz Rummenigge, predsjednik Bayerna, također nije krio svoje razočarenje suđenjem na Santiagu Bernabeu.

“Bio je ovo izuzetno emotivan fudbalski spektakl i samo mogu pohvaliti igrače oba tima. Naš tim je dao sve od sebe, to ne smijemo zaboraviti. Bio je to sjajan fudbal, ali nažalost vidjeli smo neke jako loše odluke na našu štetu. Naravno, sudija je bio ubica utakmice”, istakao je Rummenigge.

Arjen Robben, krilni napadač Bavaraca, je imao šta reći na račun suđenja, te je naglasio da je njegov tim sinoć u Madridu pokraden.

Real Madrid je nakon trijumfa u Minhenu rezultatom 2:1, sinoć pred svojim navijačima nakon 90 minuta gubio identičnim rezultatom. U produžecima Madriđani su iskoristili igrača više i sudijske greške, te slavili sa 4:2. Golove su za Real postigli Ronaldo u 76., 104. i 109. minuti, te Marco Asensio u 112., a za Bayern Robert Lewandowski iz penala u 53. i autogol Sergio Ramos u 77.

Sinoć je plasman u polufinale osigurao i Atletico Madrid, koji je nakon 1:0 u prvoj utakmici, odigrao 1:1 u gostima kod Leicester Cityja.

 

(Vijesti.ba / AA)

Back to top button