Deset genijalnih YouTube trikova za koje sigurno niste znali, a olakšat će vam život

Deset genijalnih YouTube trikova za koje sigurno niste znali, a olakšat će vam život

Screenshot/Foto: YouTube/123RF

YOUTUBE je vjerojatno web stranica koju najčešće koristite, no sigurno ne znate sve trikove i cake koji vam korištenje ovog popularnog servisa mogu učinit još zabavnijim.

Ovih deset trikova s YouTubea olakšat će vam (i uljepšati) život.

1. Kako pretvoriti video u GIF

Jednostavno dodajte “gif” na početak YouTube adrese i završit ćete na stranici YouTube To GIF na kojoj možete svaki video pretvoriti u zabavni GIF.

2. Kako pronaći službeni kanal vašeg omiljenog glazbenika

Samo dodajte # ispred imena vašeg omiljenog pjevača ili pjevačice (bez razmaka) i YouTube će vam izbaciti njegov ili njezin službeni kanal.

3. Kako pronaći karaoke verziju neke pjesme

Musixmatch je dodatak za Google Chrome koji će vam prikazati lyricse vaše omiljene pjesme na YouTubeu. Ovaj servis ima nekoliko milijuna pjesama na čak 32 jezika u svojoj bazi.

4. Kako saznati koja pjesma svira u pozadini nekog videa

Ovo je nešto što ste sigurno dugo, dugo tražili. MooMa.sh je stranica koja će vam otkriti naziv pjesme koju već dugo tražite, samo trebate kopirati link na video.

5. Kako podijeliti video od određene minute/sekunde

Kliknite desnim klikom miša na video i odaberite drugu opciju “Kopirajte URL videozapisa u trenutnom vremenu” i video će početi upravo od te točke jednom kad ga podijelite na drugoj stranici.

6. Kako napraviti vlastitu YouTube listu

Stranica Solon omogućava vam da stvorite svoju listu omiljenih pjesama s YouTubea, a možete kombinirati čak i Vimeo te SoundCloud.

7. Kako istodobno gledati YouTube video i neku drugu stranicu

Floating YouTube je dodatak za Google Chrome koji vam omogućava da YouTube video “lebdi” iznad neke druge stranice na kojoj se u tom trenutku nalazite.

8. YouTube prečaci

K (pauza ili pokreni)
J (vrati 10 sekundi ranije)
L (ubrzaj za 10 sekundi)
M (isključi zvuk)
0 (vrati se na početka videa)
1 do 9 (vrati se na između 10% i 90% trajanja videa)
“+” (povećava font)
“-” (smanjuje font)

9. Kako isključiti reklame

Google Chrome ima dodatak koji se zove Adblock for YouTube. Ta opcija će vam omogućiti da gledate videozapise bez čekanja da prođe reklama.

10. Kako skinuti video s YouTubea

Ponovno će vam tu pomoći Google Chrome koji ima nekoliko dodataka za downloadanje videa s YouTubea, a jedan od najpoznatijih je Save From Net.

index.ba

mgid.com, 289198, DIRECT, d4c29acad76ce94f