Gluhonijeme beba i baka na upoznavanju – kako se one samo razumiju!

Malena 9 tjedana stara Aria rođena je gluha, baš kao i njena baka Pamela, a ovo je njihov prvi susret.

Foto: Facebook

RAZGOVOR u kojem se njih dvije savršeno razumiju. Razumiju ga i gluhonijeme osobe koje govore svojim znakovnim jezikom, a sigurno smo, nešto malo je razumjela i ova mala beba. Kako i ne bi kada joj priča njena baka i to tako ustrajno i ozbiljno, ali s tako puno ljubavi. A beba to sigurno već razumije.

Malena 9 tjedana stara Aria rođena je gluha, baš kao i njena baka Pamela, a ovo je njihov prvi susret. Prvo upoznavanje s jezikom znakova. A njihov razgovor toliko je protkan riječima i emocijama i vjerujemo baš će vam zaista uljepšati ovo jutro.

Bebe su, poznato vam je, sposobne naučiti znakovne jezike, te ih već s četiri mjeseca dobro i razumijevati. No tek negdje u osmom, devetom mjesecu kada im se koordinacija ruku dovoljno razvije – tada mogu početi i komunicirati znakovima.

Dokazano je da svaka beba može naučiti barem osnovne znakove znakovnog jezika i time poprilično ublažiti sraz u komunikaciji kada dijete još ne progovori kako treba i tako često bude frustrirano jer vam ne može reći što ga muči.

A malena Aria itekako će dobro naučiti znakovni jezik, jer osim bake postoji još nekoliko gluhih osoba u njihovoj užoj obitelji. 

index.ba
Back to top button