Dodik: “Svi teroristi su muslimani”

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik danas je u Banjaluci održao konferenciju za novinare. Tokom konferencije Dodik je još jednom skandalozno napao muslimane u Bosni i Hercegovini. Komentarišući izjave Igora Crnadka da muslimani u BiH nisu opasni, Dodik je izjavio da on nema ništa protiv muslimana i da nisu svi muslimani teroristi, ali da su “svi teroristi muslimani”.

Te zablude Crnadka koje misli da on treba da predstavlja je neka druga priča. On je skoro otišao na neku konferenciju o bezbjednosti i pričao o Bošnjacima i muslimanima u BiH, a nije spomenuo činjenicu da u tom narodu i u tom narodu ima dio onih koji su se stavili na stranu tzv. Islamske države. Ja neću da kažem da su svi muslimani teroristi ali ono što smo vidjeli zadnjih godina u BiH je da su svi teroristi ovdje bili muslimani i to je ono što Crnadak pokušava da zataška otvarajući ovu priču

Govoreći o jučerašnjoj sjednici Parlamenta BiH i neusvajanja hitne procedure kada je u pitanju set zakon o akcizama, Dodik je potvrdio da je prije glasanja dobio poziv od Bakira Izetbegovića.

“Bakir Izetbegović me jučer zvao, pokušao je da dođe do nekog rješenja. Tražio je da SNSD glasa za neke zaključke. Rekao sam mu da ne može”, kazao je Dodik.

saff.ba

Back to top button