Moore u Srebrenici: Treba poštovati sve žrtve, a misliti na budućnost

Moore u Srebrenici: Treba poštovati sve žrtve, a misliti na budućnost
U Srebrenici treba poštovati sve žrtve, ali se ovdje ne može živjeti od prošlosti. Kroz ekonomski razvoj i zajednički život treba graditi budućnost za dobro svih građana ove općine.

OSCE poštiva i podržava sve lokalne vlasti i u konkretnim pitanjima vezanim za razvoj svake sredine – naglasio je šef Misije OSCE-a u BiH Jonathan Moore, prilikom današnje posjete Srebrenici.

Srebrenički načelnik Mladen Grujičić naglasio je da ova općina ne smije biti predmet manipulacije. Mora biti mjesto svih građana, pomirenja i primjer svijetle budućnosti, čemu će doprinijeti ekonomski razvoj ove općine.

Moore se osvrnuo i na obilježavanje 22. godišnjice genocida u Srebrenici 11. jula i dan kasnije stradanja Srba ove općine, kazavši da pripreme za obilježavanje teku po ustaljenoj praksi, te se nada da će godišnjice stradanja svih naroda Srebrenice, kao i ranije, proteći u najboljem redu i miru.

Podršku julskim obilježavanjima daje i načelnik Grujiić, dodajući da Organizacioni odbori već rade na pripremi obilježavanja godišnjice stradanja svih naroda Srebrenice.
 

(Vijesti.ba / Avaz)

Back to top button