Chelsea pobjedom protiv Tottenhama postao prvi finalista FA cupa

U okviru polufinala FA cupa engleske Chelsea je u sjajnoj utakmici na Wembleyu nadigrao Tottenham rezultatom 4:2 te se plasirao u finale

U sjajnoj utakmici Chelsea je s 4:2 pobijedio Tottenham i plasirao se u finale FA kupa. Chelsea je u prvom polufinalu, na londonskom Wembleyju, savladao Tottenham i ima priliku da dođe do duple krune ove sezone, obzirom da Plavcima izuzetno dobro ide i u prvenstvu.

Međutim, Tottenham nas je ove sezone navikao na sjajne igre, pa su izabranici Mauricija Pocchetina i večeras pokazali da nisu tek tako godinama u vrhu engleskog nogometa. Meč je sjajno počeo i Willian je u petoj minuti iz slobodnjaka matirao Huga Llorisa.

Ipak, već u 18. minuti Harry Kane vraća stvari na početak. U završnici prvog dijela Willian je iz penala ponovo pogodio za novo vodstvo Plavaca, ali u 52. minuti se Tottenham opet vraća. Dele Alli je bio precizan i opet je najavljen spektakl u minutama koje slijede. Posljednjih 15 minuta meča donosi još golova.

Samo što je ušao u igru, Eden Hazard sjajnim golom u 75. minuti donosi treće vodstvo Chelseaju večeras, da bi u 80. minuti Nemanja Matić postigao eurogol za 4:2. Chelsea će u finalu igrati protiv bljeg iz duela Arsenal – Manchester City. Taj susret igra se sutra.

oslobodjenje

Back to top button