Nurkić se vratio: Bh. centar bio najbolji skakač u meču Blazersa i Warriorsa!

Nurkić se vratio: Bh. centar bio najbolji skakač u meču Blazersa i Warriorsa!
Jusuf Nurkić se vratio! Iako i dalje nedovoljno oporavljen od povrede lijeve noge, bh. centar je odlučio zaigrati u trećem susretu play-off serije protiv Golden Statea, odigranom rano jutros po našem vremenu.

Oduševljeni komentator ga je najavio na bosanskom jeziku, a cijela dvorana je tokom susreta burno pozdravljala svaki dobar potez diva iz Živinica. Na parketu je proveo svega 16 minuta, ali i to je bilo dovoljno da pokaže o kakvoj se košarkaškoj sili radi te koliki je njegov utjecaj na igru Portlanda. Često je odmarao, očito i dalje s bolom u nozi, na koju je stavljao led dok je sjedio na klupi.

U kratkom periodu provedenom u igri, Nurkić je zabilježio odličnu statistiku i – bio najbolji skakač na utakmici. Upisao je 11 skokova, 2 poena, 4 asistencije i jednu blokadu.

Nažalost, to opet nije bilo dovoljno da Trail Blazersi izbjegnu i treći poraz u seriji te dođu na korak od eliminacije od aktuelnih NBA viceprvaka. No, ovo je ujedno bio i najbolji meč Portlanda u ovosezonskom play-offu i većim dijelom susreta činilo se da je pobjeda izvjesna. Krajem prvog poluvremena Blazersi su imali i 17 poena prednosti (65:48), a sredinom treće četvrtine bili su 16 poena u “plusu” (75:59 i 82:66). Warriorsi su strpljivo topili tu razliku te u zadnjoj četvrtini i slomili otpor domaćina u Moda centeru. Utakmica je okončana pobjedom favorita od 119:113.

Goste, među kojima ponovo nije bilo povrijeđenog Kevina Duranta, predvodio je ubitačni bekovski tandem Steph Curry (34 poena) i Klay Thompson (24 poena), dok su kod Portlanda najefikasniji bili CJ McCollum (32) i Damian Lillard (31).


Jusuf Nurkić – 2pts., 11sk., 4ast, 1blk… by clipsbh

Rezultati mečeva odigranih u noći između subote i nedjelje: Memphis – San Antonio 110:108 (2-2 u seriji), Portland – Golden State 113:119 (0-3), Milwaukee – Toronto 76:87 (2-2, Teletović nije igrao), Atlanta – Washington 116:98 (1-2).

(Vijesti.ba / SCsport)

Back to top button