Šepić isključen iz SDA, “žuti karton” za Mehmedovića, Sokolovića i Ahmetovića

Senad Šepić isključen je iz SDA, odlučeno je na večerašnjoj sjednici Predsjedništva stranke.

 

Sadik Ahmetović, Salko Sokolović i Šemsudin Mehmedović dobili su ukor, odnosno, kako je rekao predsjednik SDA Bakir Izetbegović, “žuti karton.”

“Konstatovali smo da su zastupnici iz SDA u Predstanvičkom domu Senad Šepić, Salko Sokolović, Sadik Ahmetović i Šemsudin Mehmedović, radili protivno stavu SDA. Bili smo ih obavezali da glasaju za izmjene seta zakona o akcizama po hitnom postupku. Konstatovali smo da zastupnici iz SDA su bili obaviješteni kako pisanim putem tako i sa moje strane, lično sam došao na sjednicu Kluba SDA, i uprkos tome na sjednici Predstavničkog doma 24. aprila Senad Šepić i Salko Sokolović su glasali protiv hitne procedure, Mehmedović i Ahmetović su bili suzdržani. Konstatujemo da zbog ovakvog ponašanja navedenih zastupnika nije usvojen set zakona o akcizama po hitnom postupku. Takvim ponašanjem su narušili ugled i nanijeli štetu stranci, Predsjedništvo SDA izriče mjere: Senad Šepić je isključen iz stranke, a Sokolović, Ahmetović i Mehmedović su dobili javni ukor”, kazao je Izetbegović., prenosi N1.

Foto: Didier TORCHE - Šepić isključen iz SDA,
Foto: Didier TORCHE

 

Šepić je član stranke SDA od 1995. godine. Predsjednik Asocijacije mladih SDA-a te član Predsjedništva SDA-a postaje 2001. godine. Na ovim funkcijama je bio do 2009. godine, kada je izabran za potpredsjednika Stranke što je bio narednih šest godina.

Za predsjednika OO SDA Cazin je izabran u aprilu 2015. godine a zbog obaveza u Državnom parlamentu sa ove pozicije je odstupio devet mjeseci kasnije. Osnivač je Političke akademije SDA a njen direktor je bio do novembra 2016. godine.

Šepić je od 2002. godine bio poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH) u dva mandata, a drugi mandat je prekinuo 2007. godine jer je imenovan za zamjenika ministra civilnih poslova BiH.

Za poslanika Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH izabran je na općim izborima 2010. godine. Međutim, kako je novi saziv Vijeća ministara potvrđen tek početkom 2012. godine, Šepić je do tada produžio mandat na mjestu zamjenika ministra civilnih poslova pa je mjesto u državnom parlamentu zauzeo tek u 2012. godini, piše CIN.

Na općim izborima 2014. ponovo je osvojio mandat u Državnom parlamentu.

Nedavno je najavio i svoju kandidaturu za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine na izborima 2018. godine.

oslobodjenje

Back to top button