Evo kakvo nas vrijeme očekuje narednih nekoliko dana

Danas u većem dijelu Bosne sunčano uz malu do umjerenu oblačnost, dok se u zapadnim područjima Bosne i u Hercegovini očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme.


sprecko

Povremeno malo kiše lokalno može pasti u zapadnim i sjevernim područjima Hercegovine i zapadnim područjima Bosne. Sredinom dana prolazno kratkotrajne kiše može biti i na krajnjem sjeveru Bosne. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 2 i 6°C, na jugu zemlje i lokalno u Krajini do 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 16 i 22°C.

Sutra više oblačnosti u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Povremeno malo kiše lokalno može pasti u zapadnim i sjevernim područjima Hercegovine i zapadnim područjima Bosne.

U većem dijelu Bosne prije podne pretežno sunčano, a u drugoj polovini dana povećanje oblačnosti sa zapada uvjetovat će umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar južnog smjera, uglavnom umjerene jačine. U zapadnim područjima Bosne je moguće i jako jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 3 i 8°C, na jugu do 11°C, a na sjeverozapadu Bosne i do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 16 i 22°C.

U četvrtak u većem dijelu zemlje se očekuje kiša ili pljuskovi, osim u istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne i na jugu i jugoistoku Hercegovine. Vjetar južnog smjera, uglavnom umjerene jačine. U zapadnim područjima Bosne je moguće jako jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 9 i 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 16 i 22°C.

(Bportal.ba)

Back to top button