Buongiorno Italia: Gde su završili Juventusovi promašaji? Interova fontana velikih želja

Veliki prostor u italijanskoj štampi zauzima i intervju sa Marčelom Lipijem

Italijanska sportska štampa objavljuje nekoliko zanimljivih intervjua danas. Marčelo Lipije za Gazetu rekao da je Juve spreman da osvoji trostruku krunu,  a brat Silvija Berluskonija, Paolo, da je sada već bivši predsednik Rosonera hteo da proda klub industrijalcima iz Milana ali da niko nije pokazao interesovanje. Kamil Glik u razgovoru za Tutosport je podsetio navijače Juvea da su svi hteli Monako za protivnika u Ligi šampiona i da svi sada znamo kako su završeni ti dvoboji. Rimski Korijere zagreva atmosferu za nedeljni derbi u Večnom gradu a Tutosport se pozabavio sudbinom velikih promašaja Juventusa u prethodnim prelaznim rokovima.

 LA GAZZETTA DELLO SPORT

               (OD DOPSINIKA MOZZART SPORTA IZ RIMA)

Milanski dnevnik otvara današnje izdanje sa velikim intervjuom Marčela Lipija koji je trenirao i Juventus i Atalantu, dva tima koji ukrštaju koplja u petak veče sa ambicijama da obezbede skudeto odnosno prolaz u Evropu.  “Lipi: Juve može da osvoji trostruku krunu. Gasperini je bio genijalan u ovoj sezoni zaslužuje Evropu. Za Juve bi bilo bolje da izbegne Ronalda u finalu LŠ”, najvažnije su izjave iz razgovora Gazete sa selektorom kineske reprezentacije.

Pored Lipija za današnju Gazetu govorio i brat Silvija Berluskonija, Paolo, koji je svedočio koliko je Silviju bilo teško da proda svoje sportsko čedo:”Milanov brat. Berluskoni mlađi: Bilo je veoma bolno, Silvio je želeo da proda klub milanskim preduzetnicima, ali ga niko nije hteo”, kaže Paolo Berluskoni.  Brat najtrofejnijeg predsednik u istoriji Rosonera tvrdi da će se u Arkoru(Berluskonijevoj vili) uvek pričati o fudbalu i Milanu ali da sada navijači moraju da se uzdaju u nove kineske vlasnike.  Što se tiče tima, list piše da je De Šiljo sve dalji od Milana i sve bliži Juventusu a da Rosoneri razmišljaju da uzmu Darmjana od Mančester Junajteda za bekovsku poziciju.

Gazeta posvećuje i polemički komentar povodom glasina o mogućnosti da Donaruma napusti Milan:”Donaruma je kec iz rukav srca ili novca”. U tekstu se ističe da je zadržavanje Donarume neophodan kamen temeljac za stvanje novog Milana ali i da neće biti lako odoleti velikim svotama novca koje se već bacaju u oči Milanu ali i igraču i njegovom menadžeru Minu Rajoli. Upravo zato što je Rajola menadžer mladog golmana mnogi su skeptični da bi mogao da ostane u Milanelu tim pre što tamo više nije Rajolin veliki prijatelj Adrijano Galijani.

Milanski dnevnik najavljuje i velike promene u redovima Intera:”Inter revolucija:Od Fabinja do Šika, evo Suningove liste ali prethodno će biti prodati brojni igrači”. Prema informacijama lista Inter ima nameru da dovede dva-tri defanzivca a kandidati su De Fraj, Manolas, Ridiger, Darmjan, Vrsaljko i Rodrigez. U veznom redu bi takođe trebalo da dođu tri igrača, najzvučnija imena su Najngolan, Strotman, Fabinjo i Krihovjak. Od napadača već se pregovara za Berardija, Bernardeskija i Šika.  Na transfer listi su Muriljo, Banega, Brozović, Perišić, Bjabjani, Palasio i Gabigol će biti poslat na pozajmicu.

CORRIERE DELLO SPORT

Rimski dnevnik zagreva atmosferu za četvrti derbi u ovoj sezoni i predstavlja ga kroz rivalitet dvojice golgetera koji su odigrali mnogo bolje sezonu nego što se to očekivalo prošlog leta:  “Džeko i Imobile zapalili izazov:Derbi, evo golova”. Korijere piše da će Džeko biti novčano kažnjen zbog vređnja Spaletija prilikom zamene u Peskari i da će danas imati sastanak u četiri oka sa trenerom, ali da će sigurno biti među starterima u nedelju. List objavljuje i rezultate svoje ankete u kojoj je većina navijača stala na stranu Spaletija u sporu sa Džekom oko njegove zamene protiv Peskare.

S druge strane se ističe da se Imobile razgoropadio u finišu sezone i da bi mogao,  u paru sa Kejtom, dostigne tandem Kinalja-Garlaskeli u broju postignutih golova u jednoj sezoni. Čiro i Kejta su do sada otkucali golgeterski karton u Seriji A 31 put dok su Kinalja i Garlaskeli u sezoni kad je Lacio osvojio svoj prvi skudeto zabili 34 gola.

Piše se i o prvoj radnoj nedelji novog sportskog direktora Rome:” Monći se  ustoličio, prvi cilj je poboljšanje statusa u Evropi”. U tekstu na unutrašnjim stranama se kaže da će Monći danas imati sastanak sa Spaletijem a da su prva dva pitanja na njegovom stolu za rešavanje (ne) produžetak ugovora sa dvojicom kapitena Totijem i De Rosijem.

S druge strane se podvlači da predsednik Lacija Klaudio Lotito nije svario odluku nadležnih organa da odobre slobodnu prodaju ulaznica za istočnu tribinu za derbi:”Polemika oko karti, Lotito pobesneo zbog slobodne prodaje za tribinu Tibar”. Prvi čovek Nebeskoplavih se žali na nejednak tretman pošto je na prvom derbiju ulaz na istočnu tribinu bio rezervisan samo za one koji su imali tzv. navijački karton.

 TUTTOSPORT

Torinski dnevnik posvećuje više od pola naslovne strane za najavu intervju sa bivšim kapitenom Torina a danas stubom odbrane Monakoa Kamilom Glikom:” Juve izlazim ti na crtu sa Torom u srcu”.  Poljski igrač je reako da je primo na hiljade poruka kada je žreb odlučio da njegov Monako ukrsti koplja sa Juventusom u polufinalu LŠ. “Juve ima Iguaina i Dibal a mi imamo Mbapea. On je stvarno fenomenalan talenat. I pre Juve svi su želeli da im budemo protivnici, videli smo kako su prošli…”izazivački je poručio Glik u razgovoru za Tutosport.

Tutosport posvećuje danas i pola strane istražujući gde su završili igrači koji u Juventusu nisu ostavili trag ili su imali meteorsku ulogu a koštali su prilično kase Stare dame:”Od Krasića do Martineza, gde su završili promašaji Juventusa?”.Tako se kaže da Krasić igra u Poljskoj za Lehiju , Elija je u Fejnordu, Mota u Almeriji, Poulsen je okačio kopačke o klin a  u Vinovu se još sećaju s bolom da su umesto Šabija Alonsa uzeli Danca, Grigera je u Fulamu, Traore u Notingem Forestu, Ekdal je u Hamburgeru, Bendtner nosi dres Rozenborga dok je Martinez, uz Krasića simbol za flop igrača u Vinovu, završio u Urugvaju u Huventudu iz Las Piedrasa.

U dnu strane Tutosport piše da su u iščekivanju šta će odlučiti Hart sondirali teren za italijanskog reprezentativnog golmana Sirigua:”Ne samo Hart: Toro na tragu Sirigua”. U podnaslovu se kaže da su čelnici Granata kontaktirali rukovodstvo PSŽ koji i dalje poseduje igrački karton italijanskog čuvara mreže koji je trenutno na pozajmici u Osasuni.

 Piše: Željko Pantelić ( Mozzartsport.com)

Back to top button