Interna kazna za Džeku nakon “teških riječi” Spallettiju

Dzeko-ljut

Kapitenu fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Edinu Džeki nimalo se nije svidjela izmjena u 70. minuti u utakmici protiv Pescare, u kojoj je Vučica slavila rezultatom 4-1.Nakon nezadovoljstva pokazanog pri izlasku Džeko nakon utakmice nije stao ni da odgovara na pitanja novinara. Sam trener je za medije kasnije u šali pokušao smiriti situaciju, a Džekin izlazak pravdao teškim susretima koji nadolaze, sa Milanom, Juventusom i, prije svih, Laziom.

Imam samo njega za centarfora. Želim ga imati i u sljedećim utakmicama i pri rezultatu 4-0 odlučio sam ga odmoriti“, pravdao se Spalletti, rekavši da su se igrač i trener sporazumjeli u svlačionici.

Nekoliko teških riječi prema treneru Spallettiju i šetnja direktno do svlačionice, ipak, neće proći nekažnjeno. Kako pišu italijanski mediji, uprava Rome će novčano kazniti kapitena bh. reprezentacije, što je dio internog pravilnika kluba.

Također, Džeko će imati sastanak sa trenerom kako bi se riješio ovaj i drugi, manje poznati slučajevi u kojima je Spalletti prozivao Džeku za “karakterne mane i slabosti”, o kojima je govorio često i u medijima kako bi pokušao isprovocirati i izvući najbolje iz igrača.Koliko će Roma “olakšati” Edina Džeku nije poznato, ali niko ne vjeruje da će to biti simbolična suma. Ipak, Džeko neće odsustvovati sa terena, što je dobra vijest pred derbi u “vječnom gradu” protiv rivala Lazija.

(TIP/Izvor: N1)

Back to top button