Nagrađen Trebinjac koji je 15.000 eura pronašao u dušeku i vratio vlasniku: Evo koju nagradu je dobio

Trebinjsko Komunalno preduzeće nagradilo je sa 500 maraka svoga radnika Rajka Bovana, koji je nedavno našao punu kesu eura u bačenom dušeku i vratio ih vlasnicima.

 

– Kad me šef pozvao i upitao da li sam ispred jedne trebinjske zgrade pronašao plavi dušek sa cvjetićima, jer je u njemu navodno sva ušteđevina jednog starijeg bračnog para koju je žena već nekolika dana dolazila tražiti, ja sam odmah otišao na mjesto gdje palimo ove stare dušeke, zavukao ruku u njega i pronašao novac, a onda ga vratio toj ženi – prisjetio se ponovo ovog događaja Bovan za Nezavisne novine.

Kaže da ni u jednom momentu nije ni pomislio da zadrži novac jer, kako jednostavno objašnjava, nije tako odgojen.

Dodao je da je vlasnica odmah izbrojala novac i častila njega i njegove kolege koje su bile s njim. Kako se pričalo, u kesi je bilo 15.000 eura.

Zanimljivo je da Bovanu ovo nije prvi put da pronalazi velike sume novca i vraća ih vlasniku, jer mu se to ranije dva puta dešavalo. Jednom je to bio novčanik pun para kojeg je pronašao u autobusu, vratio ga vlasniku i također dobio nagradu.

Rajko Bovan dodaje da je očigledno da su i pare iz dušeka pravedno stečene jer je bila sudbina da dušek ne bude spaljen i da ih on pronađe, što su potvrdili i vlasnici koji su ga častili.

Nedeljko Lambeta, direktor Komunalnog preduzeća Trebinje, potvrdio je da je Rajko poznat kao pošten i vrijedan radnik na koga se nikad niko nije požalio, pa je svojom plemenitošću zaslužio da ga firma nagradi.

– Njegov je postupak za svaku pohvalu, naročito u današnjim vremenima kada je sve manje morala i poštenja, a naročito mi je drago da je ovakav gest potekao upravo od našeg radnika – rekao je Lambeta.

On je izrazio zadovoljstvo što je upravo on bio u prilici da nagradi poštenje.

(Bportal.ba)

 

Back to top button