VIDEO: POZNATI YOUTUBER AMIR HADŽIĆ ŽESTOKO UVRIJEDIO BOSANCE NAZIVAJUĆI IH NEPISMENOM STOKOM (POGLEDAJTE ZAŠTO -RAZLOG JE ŠOKANTAN)

 

Poznati Bosanski Youtuber Amir Hadžić inače je poznat po svojim kritičkim stavovima prema sistemu u kojem živimo svi skupa i prema problemima u tom sistemu. Ovaj put ovaj poznati Youtuber je šokirao dosta svojih fanova tako što je sve one koji imaju kritičko mišljenje prema vakcinama nazvao “NEPISMENOM STOKOM”.

Svaki komentar koji nije bio u skladu sa njegovim moralnim pravilima te je bio kritički nastrojen bio je izvrnut ruglu i podsmijehu od istog a osoba je nazivana stokom. Vjerovatno da Amir Hadžić misli da je pokupio svu pamet u BiH pa da može nazivati ljude pogrdnim imenima. Hadžić je od komičara kojeg je voljela nacija postao očigledno pijun određenih osoba.

U BiH su vakcine obavezne kao i u nekim drugim zemljama i niko nema ništa protiv vakcinacije nasuprot mi kao medij savjetujemo vakcinaciju ali imamo problem sa kvalitetom određenih vakcina.

Preko 3 milijarde američkih dolara je presuđeno u korist građana Amerike čija su djeca primila MMR vakcinu od koje su dobila Autizam. To znači da je sud utvrdio tu posljedicu i dosudio u korist amerikanaca a jedini je problem što taj novac neće platiti farmaceutske firme nego budžetski korisnici zbog ogromnog lobija koji vlada.

Vakcinacija djece u većini EU zemalja nije obavezna pa se vakcina djetetu daje uz lični potpis pa stime ako se šta desi vašem djetetu država nije odgovorna nego vi. Država samo savjetuje da bi trebali vakcinisati dijete.  Zemlje EU imaju zdravstveni sistem koji je 100 godina ispred zemlja zapadnog balkana i tehnički bolje mogu testirati vakcine koje daju svojim stanovnicima.

U BiH tehnika je na mizernom nivou pa se vlasti BiH oslanjaju na preporuke EU agencije za zdravstvo gdje je dovoljno da neko od uposlenika te agencije kaže ove vakcine su OK i one budu u upotrebi u BiH iako ih domaće vlasti nisu adekvatno testirale. Većina vakcina u EU dolazi iz Britanije i Amerike dok većina vakcina na zapadni Balkan dolazi iz Turske, Rusije i drugih zemalja od kojih su neke i u EU.

Prije nekoliko godina poznati glumac i režiser Robert Deniro režirao je dokumentarni film pod nazivom Vaaxed u kojem su intervjuisane osobe sa zavidnom medicinskom pozadinom a ima i onih koji su autori preko  60 naučnih radova.

U filmu je dokumentovan i zviždač iz CDC-a Američke kompanije za kontrolu bolesti koji je 12 godina radio kao glavni analitičar u oblasti proizvodnje MMR vakcine a doktorat je završio na poznatom univerzitetu Yale.

Zviždač je novinarima, doktorima i javnosti predstavio na desetine dokumenata o lažiranju testiranja vakcine od MMR od strane CDC-a. Napominjemo da je 80 tih godina upravo vakcina MMR bila povučena iz upotrebe jer je dokazano da je direktno vezana za nastanak meningitisa. Iako je povučena iz upotrebe u Americi poslata je u zemlje latinske Amerike kao što je Brazil gdje su stanovnici te zemlje masovno vakcinisani a poslije su obolijevali od meningitisa.  U Britaniji MMR koja izaziva meningitis nije povučena iz upotrebe njego je njeno ime samo promijenjeno a cijeli slučaj je zataškan pa se i danas ta stara vakcina MMR može naći u određenim ustanovama u Engleskoj.

Niko ovdje nije protiv vakcinacije jer je upravo vakcina iskorijenila mnoge bolesti koje danas ne postoje. Ovdje se radi o kvaliteti MMR vakcine i njenom proizvođaču.

Onog trenutka kada je u javnost dospjela informacija o vakcini MMR i vezi sa autizmom isti ti koji su savjetovali da se ta vakcina ne koristi preporučili su upotrebu svake od 3 vakcine koje se nalaze u koktelu MMR pojedinačno.

Šta se dešava nakon toga? Dešava se to da su farmaceutske firme kao i CDC automatski povukli iz prodaje svaku od tih vakcina pojedinačno da bi roditeljima uskratili pravo izbora jer program MMR vakcine mnogo košta.

To znači da u određenim zemljama svijeta u koje spada i BiH građani nemaju mogućnost da kupe svaki od te 3 vakcine pojedinačno jer ih nema dok ih u EU ima. Koktel MMR vakcine košta 8 eura i zemlje kao BiH ga dobiju u stotinama hiljada primjeraka jer je jeftin dok svaka vakcina pojedinačno od te 3 košta 25 eura. To znači da je vlada BiH izabrala najjeftiniju vakcinu za svoje građane samo da bi ispunila kvotu koju je EU zadala.

Iako su bile povučene sa tržišta radi manipulacije svaka od ove 3 vakcine iz koktela MMR se mogu naći u apotekama zemalja EU od kojih su najviše zastupljene Austrija i Francuska gdje je briga o djeci na zavidnom nivou pa je i kontrola vakcina veoma jaka.

Koktel MMR vakcine sadrži aluminijum koji se može naći i u prirodi, ali sadrži i živu kao i mnoge druge dodatke koji direktno utiču na moždanu funkciju pa kod djece sa slabijim imunitetom dovode do autizma, jer je načno dokazano da živa ma u kojoj količini bila razara živo tkivo. Većina djece će imati samo blage nus pojave poput temperature dok se kod nekih javlja i dezorjentisanost kao i nemogućnost govora ili pokreta.

Svakih 7 minuta jednom djetetu u Americi se utvrdi Autizam i stepen oboljelih je znatno povećan iako se djeca vakcinišu MMR vakcinom. Taj procenat je prije 10 godina bio 1 naprema 10 000 dok je danas 1 naprema 10 što znači da svako 10 dijete dobije autizam nakon MMR vakcine.

Prema tome nakon što smo ukratko obrazložili zašto smo protiv MMR vakcine a ne protiv vakcinacije uopšte interesuje nas ko je dao za pravo Youtuberu Amir Hadžiću da one koji imaju suprotno mišljenje naziva stokom.

Samo u BiH u kojoj je vakcinacija obavezna i u kojoj ako ne vakcinišete dijete budete novčano kažnjeni je bilo smrtnih slučajeva od vakcine a jedan od najpoznatijih je slučaj od prije nekoliko godina male bebe iz Lukavca koja je nakon primljene vakcine umrla.

I šta njeni roditelji da rade koga da tuže kada je vakcinacija obavezna  a niko nije odgovoran jer je zakon takav.

Jesu li i roditelji te bebe NEPISMENA STOKA zato što su vjerovali u BiH vlasti i zdravstvo pa svojoj bebi dali MMR vakcinu i mnoge druge.

Amir Hadžić je definitivno od osobe koja je BiH građanima svake sedmice razbijala monotoniju teškog bosanskog života postala osoba koja ide i protiv građana svoje zemlje zarad zarade i pregleda na Youtube. Iako je prije nekoliko dana jedini stao u odbranu djevojčice koju je napadalo pola youtube zajednice nakon ovog zadnjeg videa vidimo da je zapravo sve u novcu i zaradi.

Postoje i druge osobe sa stotinama hiljada fanova i lajkova pa ne čine stvari protiv svojih građana zarad vlastite koristi. Vjerovatno će Hadžić reagirati na ovaj tekst na svoj način ali mu želimo reći da je zadnjim videom prekršio upravo jedno od pravila platforme Youtube i Google, a to je vrijeđanje drugih osoba na bilo kojoj osnovi što je on i uradio time što je određenih 30 posto građana kako i sam kaže nazvao nepismenom stokom jer imaju suprotno mišljenje od njegovog.

U nastavku vam donosimo dokumentarni film VAAXED koji je zabranjen širom svijeta  upravo zato jer razotkriva sve o MMR vakcini. Film je titlovan tako da svako može vidjeti strašne dokumente i slučajeve koji su prikazani u njemu:

Nakon što ste pregledali pomenuti dokumentarac i saznali pravu istinu sada pogledajte kako to radi Amir Hadžić u svom stilu nazivajući narod NEPISMENOM STOKOM jer ne žele da ubijaju svoju djecu. Mnogi od tih koje Amir naziva stokom su i obrazovaniji od njega i edukovaniji. Možda bi najbolje bilo da se ovaj poznati Youtuber izvine populaciji Bosanaca koje je tako brutalno uvrijedio te da se malo više edukuje prije nego ponovo uradi istu stvar.

Za one koji i nisu upoznati Amir Hadžić sa preko 100 000 famova zaradi dosta novca mjesečno zavisno od broja pregleda na videozapisima kao i novac koji dobije od drugih sponzorstava. Tako da će sada vjerovatno postati i miljenik određenih farmaceutskih lobija po BiH pa će se i zarada uvećati.

Nije uopšte upitna zarada i nama je drago da u današnjem vremenu neko može fino zaraditi svojim znanjem. Upitan je način koji je Amir vjerovatno preuzeo od političara u BiH. Pravi jednu grupu ljudi stokom i dobro ćeš kotirati. Toliko danas košta nečiji obraz i integritet. I na kraju Amir Hadžić sebe smatra pametnijim od zemalja čije je zdravstvo 150 godina ispred Bosanskog i gdje vakcinacija nije obavezna.

U nastavku kako Amir Hadžić ponižava druge sa drugačijim mišljenjem od njegovog.

Izvor: Nezavisni narodni informativni portal www.globalno.org

Back to top button