NE IGRAJTE SE SA ŽIVOTOM: OVE DLAČICE NI SLUČAJNO NE ČUPAJTE PINCETOM!

 

Pincetu koristimo svaki put kada želimo da se riješimo neke neželjene dlačice, ali na ovim dijelovima tijela je nikad ne smijemo koristiti! Kada ugledamo dlačicu na neželjenom mjestu, odmah grabimo pincetu. Međutim, neke dlačice uopšte ne bi trebalo čupati, već samo skraćivati da ne bi došlo do infekcija.

Mladež

Ukoliko vam iz mladeža raste dlačica nemojte ni slučajno da je čupate! Čupanjem dlake koja se nalazi na ili u okolini mladeža možete izazvati brojne infekcije, a rizikujete i da povrijedite mladež što može dovesti do brojnih zdravstvenih komplikacija.

Nos

Dlačice u nosu imaju važnu ulogu u zaštiti našeg zdravlja tako da je opšta preporuka da ih uopšte ne dirate. One služe da naše disajne puteve zaštite od prašine i bakterija. Ipak, ukoliko vam dlačice vire ili baš smetaju pametnije je da ih skratite makazicama ili odgovarajućim trimerom. Samo budite oprezni da se ne posiječete.

Bradavica

Grudi su veoma osjetljiv dio tijela, pogotovo bradavice. Ukoliko čupate dlačice oko bradavica dražite kožu i štetite folikul dlake. Kao posljedicu možete osjetiti bol ili još gore, urastanje dlake, što može da napravi veliki problem.

(Alo.rs)

Back to top button