Tri dana pre isteka roka – Koman je Bajernov!

Taman što su italijanski mediji počeli panično da pišu o isteku roka za otkup ugovor Bajern je obzanio – Kingsli Koman ostaje u Minhenu, pošto su Bavarci, tri dana pre isteka roka, za 21.000.000 evra otkupili ugovor 20-godišnjeg francuskog reprezentativca.
Kingsli Koman je važna cigla u izgradnji temelja za budućnost našeg tima, pa smo odlučili da iskoristimo opciju. Kingsli je igrač sa velikim potencijalom i sigurni smo da će nam pomoći u narednim godinama“, kaže direktor Bajerna Karl-Hajnc Rumenige.

Ugovor je, inače, potpisan do 2020. godine, a za posledicu će vrlo verovatno imati i ostanak Medija Benatije u Torinu. Naime, Juve ima pravo da njegov ugovor otkupi od Bajerna za 17.000.000 evra, a kako je Marokanac zadovoljio u Torinu – iako je uglavnom zamena za Bonučija, Barzaljija ili Kjelinija – a pare legle od Komana, sva je prilika da će to i učiniti.

Podsetimo, Koman je u Minhen stigao avgusta 2015. na dvogodišnju pozajmicu za 7.000.000 evra, ali je Bajern imao tu opciju da ga zadrži za dodatni 21.000.000.

Poslednjih dana bilo je dosta polemike da li će to i učiniti, pošto uprkos sjajnoj debitantskoj sezoni u Nemačoj Koman u drugoj godini u Minhenu nije napravio još jedan iskorak. Samo dva gola na 23 utakmice. I uglavnom uloga rezerviste.

Spekulisalo se da bi, da ga Bajern nije zadržao, Pep Gvardiola pokušao da ga dovede u Mančester Siti, ali sve je to bilo na nivou glasina. Mada je Koman blistao u GvardiolinomBajernu.

Mozzartsport.com

Back to top button