Pretresi u Tuzlanskom kantonu: Pronađeno oružje, marihuana, tablete…

Pripadnici Uprave policije MUP-a TK-a, poduzimajući kontinuirane aktivnosti na suzbijanju i sprečavanju krivičnih djela, a postupajući po naredbama nadležnih sudova, u četvrtak i petak su pretresli stambene i pomoćne objekte, te vozila na sedam lokacija na području Kalesije, Banovića, Srebrenika, Gradačca, Gračanice i Lukavca.

Oduzeto oružje FOTO: MUP TK

FOTO: MUP TK

FOTO: MUP TK

Prilikom pretresa porodične kuće, pomoćnih prostorija, dvorišta i automobila u Srebreniku vlasništvo D. H. (34), policija je pronašla i oduzela 304 tablete “medopar”, 5 tableta “tramadol”, vagu za precizno vaganje, medicinske šprice i druge predmete.

Na području Gradačca, u pretresu porodične kuće i pomoćnih objekata vlasništvo M. M. (53) pronađene su i privremeno oduzete dvije puške (jedna marke “CZ“ sa drvenim kundakom i jedna automatska puška marke “CZ“ sa preklopnim kundakom), okvir za municiju, te 16 komada municije kalibra 7,62 milimetra.

Prilikom pretresa kuće na području općine Lukavac, koju koristi A. B. (28) pronađeno je i oduzeto jedno manje pakovanje marihuane, dok je u pretresu porodične kuće vlasništvo E. D.(29) na području općine Gračanica, pronađeno i oduzeto osam manjih pakovanja iste droge, digitalna vaga, vazdušna puška bez oznake, vazdušna puška marke “Kandar” s optičkim nišanom, te manja količina dijabola za spomenute vazdušne puške.

– U toku je rad na dokumentovanju navedenih događaja, dok su pronađeni predmeti privremeno oduzeti zbog vještačenja i daljnjih provjera, nakon čega će protiv spomenutih osoba biti podneseni odgovarajući izvještaji Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona – saopćeno je iz MUP-a Tuzlanskog kantona.

faktor.ba

Back to top button