ŠOKANTNO | Šta se dešava u BiH: U mjesec dana sedam samoubistava i dva pokušaja!

U zeničkom naselju Crkvice jutros je u podzemnoj garaži zgrade pronađeno tijelo Ekrema Kahrimana, dugogodišnjeg direktora Javnog preduzeća Vodovod i kanalizacija Zenica.

Kahriman, koji je nedavno podnio ostavku na mjesto direktora Javnog preduzeća Vodovod i kanalizacija Zenica, suicid je počinio vješanjem.

No, frapantna je činjenica da je u posljednjih mjesec u BiH više osoba je počinilo ili pokušalo počiniti suicid.

Skočila s 15. sprata

Prije samo dva dana, također u Zenici, samoubistvo je počinila i 17- godišnja Z.B. , učenica Srednje medicinske škole. Školske kolege, kao i prijatelji, su bili šokirani, a tačan motiv, zbog kojeg je ova maloljetnica odlučila sebi da oduze život, niko ne zna.

No, ono što se zna jeste da je djevojka živjela sa sestrom, da joj je majka umrla, a otac, koji je bio prema njoj strog, oženio drugom ženom.

Otac je s tom drugom ženom stanovao u drugom stanu, a kćerke je redovno obilazio.

Student se upucao

U jednoj vikendici u Bugojnu, pak, 27. aprila ove godine upucavši se iz pištolja samoubistvo je počinio 22-godišnji R. B. iz Gračanice. Mladić je studirao u Mostaru, a motiv suicida nije poznat.

Skočila u jezero

Dan kasnije, kod bugojanskog naselja Gračanice, ribari su iz jezera Zanesovići izvukli tijelo M. Dž.

Kako je tada saopćeno iz MUP-a SBK, ona je skokom u jezero počinila suicid.

Spasili je policajci

Dan kasnije, odnosno 29. aprila građane Bugojna je potresla vijest da je još jedna njihova sugrađanka pokušala izvršiti samoubistvo.

Naime, djevojka Š. E. je pokušala izvršiti samoubistvo skočivši s Vrbaskog mosta u Bugojnu. Srećom, brzom i efikasnom reakcijom policijskih službenika koji su skočili u rijeku Vrbas, djevojka je izvučena živa, nakon čega je vozilom službe Hitne pomoći prevezena u Dom zdravlja Bugojno.

Sletio autom u jezero pa kući počinio samoubistvo

Radenko Mićić zvani Pčela iz Roćevića kod Zvornika sletio je 18. aprila Mercedesom oko 6.55 sati u Zvorničko jezero. Iako nije poznato da li je i tada pokušao ustvari izvršiti suicid, u slijetanju automobila je prošao bez povreda. Mićićev automobil je iz jezera izvučen isti dan 9.30 sati, a on je, nakon što je došao kući, izvršio samoubistvo.

Skočio u komšijin bunar

Drago Lugonja (46) iz naselja Donji Malovan pored Kupresa počinio je suicid 17. aprila skočivši u komšijin bunar. Vlasnik bunara je i pronašao 46- godišnjaka o čemu je odmah obavijestio kuprešku policiju.

Iza preminulog je ostalo oproštajno pismo u kojem nikoga ne krivi za svoj samoubilački čin, navodeći samo da je obolio od teške bolesti što ga je i ponukalo da okonča svoj život.

Majka i kćerka prerezale vene

Nezapamćena tragedija dogodila se, pak, u Tesliću kada su 6. aprila majka J. I. i njena kćerka M. I. nožem prerezale vene. Obje su hitno prevezene u Dom zdravlja u Modriči i majka je preminula po prijemu, dok je njena kćerka prevezena u dobojsku bolnicu na dalje liječenje. Navodno su obje imale zdravstvenih problema.

 

AVAZ.BA

Back to top button