Nakon ubistva supruge i punice: Za ubicom tragaju srbijanska i kosovska policija

Goran Petrović (24) koji je u četvrtak navečer na putu Bujanovac – Gnjilane, kod mjesta Lučane ubio svoju suprugu Jovanu Petrović (21), punicu Dušicu Ivanović (42) i ranio jednoipogodišnju kćerku K. P. nalazi se u bjekstvu i za njim tragaju i kosovska i srpska policija. Kako saznajemo, on je pokušao da sa područja centralne Srbije uđe na prostor Kosova, a od četvrtka uveče mu se gubi svaki trag.

Jovana i Goran Petrović: Žrtva i ubica FOTO: ARHIV

Jovana i Goran Petrović: Žrtva i ubica FOTO: ARHIV

U petak je uhapšen taksista S. C. (25), Goranov poznanik, koji je ubicu dovezao do mjesta zločina, a zatim mu pomogao da pobjegne. On se tereti da je osumnjičenog prvo odvezao do mjesta zločina, a potom po njegovom naređenju zaustavio automobil u kome su se nalazile žene i dijete. Nakon ubistva, taksista je osumnjičenog odvezao do Bujanovca i tu ga ostavio, a događaj nije odmah prijavio policiji, pišu Novosti.

– Zbog sumnje da je izvršio krivična djela neprijavljivanje krivičnog djela i učinioca i pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela, taksisti je određeno zadržavanje i on će, uz krivičnu prijavu, biti sproveden Višem javnom tužilaštvu u Vranju – kažu u vranjskoj policiji.

U vranjskom Višem tužilaštvu kažu da se ubistvo dogodilo u “mercedesu” teget boje. U njemu je pronađeno beživotno tijelo punice, dok se Jovana neko vrijeme borila za život. Nažalost, iako je transportovana u vranjski Zdravstveni centar podlegla je povredama. Dijete K. P. operisano je u Nišu, oporavlja se i nalazi se van životne opasnosti.

Istraga je pokazala da su obje žene imale prostrelne rane, pa se pretpostavlja da je na njih pucano vatrenim oružjem.

Gorana Petrovića u rodnom selu Pasjanu, gdje mu žive roditelji, znaju kao “problematičnog” momka koji je na sebe skretao pažnju incidentnim ponašanjem, ali i ekscentričnom garderobom. Od kada je avgusta prošle godine identifikovan kao jedan od pljačkaša pumpe u obližnjem selu Šilovu, kada je nedaleko od mjesta pljačke pronađen motor sa kacigom i njegovom ličnom kartom, njemu se gubi svaki trag. Od tada je, kako se pretpostavlja, živio odvojeno od kćerkice i supruge.

Stanovnici ovog kraja kažu da je Goran kobne večeri kada je počinio stravičan zločin pozvao suprugu da dođe sa kćerkicom na mjesto koje je predložio ali se, u međuvremenu, predomislio i promijenio lokaciju. Neki smatraju da je planirao ubistvo, dok drugi ocjenjuju da je oružje potegao nakon svađe u kolima.

Jovana je na sastanak sa Goranom krenula u društvu majke Dušice, jer ovaj mladi bračni par nije živio u idealnim odnosima. Često su se svađali, a posljednjih mjeseci nisu živjeli zajedno, što je dodatno iskomplikovalo njihov odnos. Inače, Jovana je živjela u selu Glogovcu kod Raniluga sa majkom, bakom, bratom i dvije sestre koji su mlađi od nje, dok joj je otac radio u Nišu.

O Jovani Petrović, koju su svi zvali Crna, mještani Glogovca i okolnog Raniluga imaju samo riječi hvale i pitaju se zašto se udala za Gorana. U Glogovcu i Ranilugu gdje ima oko 700 srpskih domaćinstava poslije ove tragedije u kojoj su ubijene majka i kćerka vladaju muk i nevjerica.

– Svi se pitamo zašto policija nije ranije reagovala i privela Gorana. Nije mi jasno kako je uspio da se skriva od avgusta prošle godine kada je identifikovan kao jedan od pljačkaša pumpe – pita se jedan stariji mještanin Raniluga.

– Dežurni zamjenik Višeg javnog tužioca u Vranju i pripadnici Nacionalno-kriminalističkog centra u Beogradu i Nišu obavili su uviđaj na licu mjesta, a naložena je i obdukcija tijela stradalih – kaže Leposava Jovčić, portparolka Tužilaštva.

fokus.ba

Back to top button