Naser Orić o Hagu : Svi su se srpski zločinci sledili kad sam došao


Nakon što je isporučen Haškom tribunalu zbog sumnji da je počinio zločine nad srpskim stanovništvom, Nasera Oriča su dočekali srpski zločinci.Naravno,naš komadant je oslobođen optužbi a svoj boravak u Haagu je ispričao za jedan eminentni portal. Njegov intervju prenosimo…

Moj neprijatelj Momir Nikolić iz Bratunačke brigade Vojske RS-a, osuđen za genocid – peglao mi je košulje, a Miroslav Deronjić , glavni Karadžićev povjerenik za Podrinje, on je umro u zatvoru- prao mi je veš, ispričao je Naser Orić za krajiški portal Cazin.danas.com, otkrivajući detalje iz vremena robijanja u Haagu. U Haagu sam sam se našao na istom spratu sa svojim najvećim neprijateljima, kazao je Orić.

– Odmah su se svi srpski zločinci sledili kad sam došao. Ja sam u startu postao autoritet i moja je bila glavna u zatvoru. Moj neprijatelj Momir Nikolić iz Bratunačke brigade Vojske RS-a, osuđen za genocid- peglao mi je košulje , a Miroslav Deronjić, glavni Karadžićev povjerenik za Podrinje, on je umro u zatvoru – prao mi je veš- kazao je Orić. Jednom sam udario Gojka Jankovića, krvnika iz Foče, zato što je nasrnuo na Sefera Halilovića , prvog komadanta Armije Republike BiH.

Nisam to mogao dozvoliti. Također, Jovica Stanišić, Miloševićev glavni obavještajac me jednom uvrijedio. Ustvari, pričao je uvredljivo o Božjem Poslaniku, a.s., i ja sam ustao i rekao mu : Slušaj, ti majmune, nemoj da ti ja tu plastičnu guzicu razvalim skroz. Krenem na njega , a on pobjegne u spavaonu, tako da je tri dana bio u kućnom pritvoru, nije smio da izađe u zajedničku prostoriju! Rekao je Orić i dodao: Nakon nekoliko dana pošalje Momira Nikolića  da mu oprostim. Izvinio se kasnije i kaže: Pretjerao sam .

Preuzeto sa : Saznajemo.net

Back to top button