Poginuo kod Sanskog Mosta: Vlasnika Opel Astre zgnječio njegov automobil

Šezdesetpetogodišnji Besim Sinanović iz sanskog naselja Mahala, poginuo je sinoć, kada se na njega prevrnuo njegov automobil Opel Astra u selu Kijevo, nedaleko od Sanskog Mosta.

Prema pisanju lokalnih medija, Sinanović, inače poznati sanski keramičar, radio je kobnog dana na jednoj vikendici u Kijevu.

Po završetku radova, kada je krenuo kući, automobil nije mogao da upali, pa ga je Sinanović odlučio pokušati upaliti tako što će ga gurnuti niz strmi put kojim se dolazilo do vikendice. Međutim, izgubio je kontrolu nad vozilom, koje se inercijom sjurilo niz padinu, dok je Sinanović pokušavao da upravlja njime držeći volan i trčeći uporedo s automobilom u pokretu.

Obzirom da se radi o uskom makadamskom putu, automobil se odbio o obližnje brdo, prevrnuo i zgnječio nesretnog vlasnika, piše Inmedia.ba.

Pretpostavlja se kako je on duže vrijeme ležao pritisnut težinom vozila u nemogućnosti da se izvuče, sve dok nije naišla jedna mještanka te obavijestila ostale mještane koji su pritrčali u pomoć.

Oni su uspjeli da podignu atumobil i izvuku unesrećenog, međutim za njega je u tom trenutku već bilo kasno, obzirom da su povrede grudnog koša i unutrašnjih organa bile takve da je preminuo.

Faktor.ba

Back to top button