BILIĆ CHELSEAJU DAO NASLOV NA PLADNJU, SEBI SAČUVAO POSAO? West Ham srušio drugu momčad Premier lige i osigurao ostanak

Nogometaši West Hama pobijedili su Tottenham rezultatom 1-0 u prvoj utakmici 36. kola engleske Premier lige. Jedini pogodak na utakmici postigao je Manuel Lanzini, a on je bio dovoljan da klub čije nogometaše vodi Slaven Bilić osigura premierligaški status i sljedeće sezone i istovremeno umanji šanse gradskom rivalu za osvajanje naslova prvaka.

Samo jednu pobjedu u nizu od jedanaest utakmica prije ove imali su nogometaši West Hama koji su dočekali Tottenhamovu momčad u sasvim drugačijem raspoloženju. Sastav Spursa koji je bio u prilici približiti se na samo bod vodećem Chelseaju stigao je na Londonski stadion sa devet vezanih pobjeda, no do desete nisu uspjeli doći zahvaljujući nadahnutoj obrani domaćina i raspoloženom vrataru Adrianu koji je zaustavljao ono što su suigrači propuštali.

Spurs defeat to West Ham was the first time they have lost to a team outside the top-8 in the Premier League this season.

35 games in. ?

Najvažnije na utakmici dogodilo se u 65. minuti kada je Lanzini iskoristio jedan odbijanac i postigao jedini pogodak na utakmici. Gol je to kojim je Bilićeva momčad postala prva izvan kruga osmorice najboljih u Premier ligi koja je Tottenhamu u ovoj sezoni nanijela poraz.

Net.hr

Back to top button