Hollande: Hakiranje Macrona neće proći bez odgovora

Hollande: Hakiranje Macrona neće proći bez odgovora
Francuski predsjednik Francois Hollande upozorio je u subotu da masovno hakiranje dokumenta izbornog štaba centrističkog kandidaita Emmanuela Macrona, objavljenih ni dva dana do drugog kruga predsjedničkih izbora u Francuskoj, neće ostati bez odgovora.

“Znali smo da će postojati te opasnosti tijekom predsjedničke kampanje jer se to događalo i drugdje. Ništa neće ostati bez odgovora”, rekao je Hollande, prenosi AFP.

Dokumenti koji su u petak procurili na internet nalazili su se u elektroničkoj pošti hakiranoj prije nekoliko sedmica, a riječ je o Macronovim mailovima. Ti su dokumenti pomiješani s lažnima kako bi “posijali sumnju i dezinformacije”, naveo je Macronov izborni štab i  dodao da je to pokušaj “destabilizacije francuskih predsjedničkih izbora “sličan onome koji se prošle godine dogodio u Sjedinjenim Državama”.

Curenje podataka dogodilo se u vrijeme dok Macron, bivši investicijski bankar i ministar privrede, pred Le Pen ima solidnu prednost. Zadnje ankete pokazuju da vodi s 62 naprema 32 posto koliko predviđaju kandidatkinji krajnje desnice Marine Le Pen.
(Vijesti.ba)

Back to top button