Igra li Mehmedović dvostruku ulogu: Neće u novi klub, nastavlja borbu za “bolju SDA”

Igra li Mehmedović dvostruku ulogu: Neće u novi klub, nastavlja borbu za "bolju SDA"

Foto: Arhiv/Klix.ba
Kako smo već ranije pisali, bivši zastupnici SDA Senad Šepić, Sadik Ahmetović i Salko Sokolović predali su zahtjev za osnivanje novog kluba u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, dok Šemsudin Mehmedović nije bio prisutan za vrijeme potpisivanja.

U zahtjevu se navodi da će se klub zvati Nezavisni blok te da će funkciju predsjedavajućeg kluba obavljati zastupnik Salko Sokolović, a dužnost njegovog zamjenika Sadik Ahmetović.

Kako saznajemo, u međuvremenu je, tačnije u petak navečer, održana hitna sjednica Izvršnog odbora SDA Tešanj na kojoj je zaključeno da će se od Predsjedništva SDA zatražiti poništenje ukora Šemsudinu Mehmedoviću.

S tim u vezi održana je sjednica Izvršnog odbora SDA Tešanj i danas, gdje je kao jedan od zaključaka donesen da Skupština SDA Tešanj izražava protivljenje izrečenom mjerom ukora predsjedniku Općinskog odbora SDA Tešanj Šemsudinu Mehmedoviću.

Osim toga, od predsjednika Stranke demokratske akcije su zatražili da izrečenu mjeru u što kraćem roku stavi van snage, da će se Skupština OO SDA opredijeliti prema njegovoj odluci, a da će Mehmedović nastaviti svoju borbu za bolju SDA.

S obzirom na to da su u posljednje vrijeme vršene veliki pritisci na takozvanu četvorku unutar Stranke demokratske akcije, a da je Šemsudin Mehmedović već jednom popustio prije glasanja za set zakona o akcizama, ipak se nije očekivao ovakav Mehmedovićev potez.

Zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sadik Ahmetović ranije je kazao kako ne vjeruje da bi Šemsudin Mehmedović takvo nešto napravio.

“Mi imamo njegovu saglasnost da je on dio kluba. On taj dan nije bio u Sarajevu, zato nije potpisao zahtjev. Ali ne vjerujem da Šemso ušao u takvu jednu priču, poznajem ga”, kazao je Ahmetović za Klix.ba.

Šemsudin Mehmedović je za Radio Slobodna Evropa kazao da nije ušao ni u kakav nezavisni klub, ali da svakako podržava kolege koji su to uradili.

klix.ba
Back to top button