Je li tribina u Konjicu najava političkog angažmana Sebije Izetbegović?

Direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, Sebija Izetbegović danas je u Konjicu govorila na tribini na temu “Politika iz ženskog ugla” u organizaciji Asocijacije žena SDA.

Iako je supruga bošnjačkog člana Predsjedništva BiH i lidera SDA, Bakira Izetbegovića, kazala da ne razmišlja o političkoj karijeri, cijeli skup upravo je izgledao kao politički, predizborni miting.

Tristo žena, koje su stigle autobusima iz svih dijelova BiH, dočekalo je Sebiju u stojećem položaju uz gromoglasni aplauz, dok im je ona uzvratila mahanjme, nakon čega je direktorica KCUS-a govorila na temu reforme zdravstva ali i o politici.

Govoreći o SDA i ženama u SDA, Izetbegović je kazala:

– Mi smo onaj dio stranke, koji je tih ali izuzetno važan. Mi smo izuzetno važne ovaj stranci. Naša stranka jeste stožerna stranka BiH. Mi smo onaj dio stranke koji treba da radi, da hrabri, da odgaja – navela je Izetbegović.

Govoreći o svojoj ulozi u politici ona je kazala:

– Vrlo sam posredna u politici. 35 godina sam udata, moje je prezime Izetbegović bilo i kada je moj svekar bio u zatvoru i kada je bio predsjednik. Nije da je to prezime uvjek donosi nešto što je ugodno, ali je tako kakvo jeste, i nosim ga s ponosom – zaključila je Sebija.

Ona je poslala i poruku ženama SDA:

– Nemojte se bojati da budete u politici, da budete na vodećim funkcijama, da budete supruge političara.

Nakon govora, Izetbegović se obratila novinarima te komentirala špekulacije o mogućoj kandidaturi za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH i aferu “predsjednički automobil”.

Govoreći o svojoj mogućoj političkoj karijeri, Sebija Izetbegović je kazala kako je ona doktorica i profesorica te da “uopće ne čuje”, i da ja ona članica Asocijacije žena SDA i da je govorila o reformama u zdravstvenom sistemu.

Na pitanje novinara o aferi “predsjednički automobil”, Izetbegović je kazala:

– Ne znam o kojoj aferi govorite. UKC Tuzla nije afera, to je prekrasna afirmativna posjeta Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Tuzlanskom – istakla je Izetbegović.

Pored nje, skupu su se obratile Melika Mahmudbegović, potpredsjednica Federacije BiH i Senija Bubić, predsjednica Asocijacije žena SDA.

Avaz.ba

 

Back to top button