Djedu pedofilu određen pritvor: Seksualno zlostavljao unuke koje su mu bile u posjeti

Okružni sud u Doboju nakon saslušanja je odredio jednomjesečni pritvor 67-godišnjem S. M. iz Dervente, koji se sumnjiči da je počinio krivično djelo polno nasilje nad djetetom, a kako saznajemo, u pitanju su njegove dvije unuke.

Djed je uhapšen u subotu zbog sumnje da je dvije unuke, koje pohađaju niže razrede osnovne škole, dodirivao po intimnim dijelovima tijela i tražio od njih da ga polno zadovolje.

Kako je Faktor ranije pisao, između djevojčica i njihovog djeda, nije bilo polnog čina. Kako saznajemo, one nisu sestre, a u petak su djevojčice bile u posjeti kod svog djeda.

Prema nezvaničnim informacijama, djed napasnik je, inače, odranije poznat po činjenju sličnih krivičnih djela. Lokalni mediji navode da je on zbog silovanja žene proveo osam godina u zatvoru tokom ‘90-ih.

Iz Policijske uprave Doboj nisu željeli iznositi informacije o ovom slučaju zbog njegove osjetljivosti, budući da su žrtve djeca.

Prema informacijama iz policije, događaj se desio u petak oko osam sati, nakon čega su policajci Sektora kriminalističke policije PU Doboj oko 21 sat uhapsili S. M., i to nakon utvrđivanja činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno ovo krivično djelo.

(Bportal.ba)

 

Back to top button