Senzacionalna najava: Slavni Hrvat postaje trener Novaka Đokovića?

Novak Đoković, nekada najbolji teniser svijeta, raspustio je kompletan stručni štab na čelu s trenerom Marianom Vajdom, a u medijima se nagađa ko bi mogao biti novi trener srbijanskog tenisera.

Đoković raspustio dosadašnji stručni štab

Đoković raspustio dosadašnji stručni štab

Kao potencijalni kandidati spominju se brojna ugledna imena poput Borisa Beckera, Andrea Agassija, Petea Samprasa, pa tako i Gorana Ivaniševića.

Jedan od onih koji smatra da bi vimbldonski pobjednik iz 2001. godine bio itekako dobro rješenje za Đokovića je Radmilo Armenulić (77), legendarni selektor jugoslavenske Davis Cup reprezentacije. Riječ je o treneru koji je vodio generaciju u kojoj su se nalazili igrači poput Ivaniševića, Prpića, Orešara…

– Kada prevladaju porodični odnosi gubi se autoritet, što napravi puno štete treninzima. A bez kvalitetnog treninga neminovno je da će doći do rezultatskog pada – objasnio je Armenulić za Kurir, dodavši:

– Svi će željeti trenirati dojučerašnjeg broja jedan, tu nemam dvojbi. Ja bih želio da to ponovno bude Becker jer se već dobro poznaju i jasno mu je što mora popraviti da bi bio na ranijoj razini. Sampras bi možda najviše odgovarao, dok je Agassi igrao s osnovne linije kao i Novak. Zato vjerujem da bi Sampras ili Ivanišević više inzistirali da se pojača agresivnost u igri i na boljem servisu.

fokus.ba

Back to top button