Mjesec od tragedije u Teočaku: Izgorjeli u vikendici još nisu sahranjeni

Kantonalno tužilaštvo u Tuzli još radi na utvrđivanju okolnosti pod kojima je došlo do požara na vikendici pored jezera Sniježnica u kojem su izgorjeli Sanel Ibrahimović (41) i njegov 12-godišnji sin, te njihov prijatelj Safet Mehić (50).

Iako se požar dogodio prije tačno mjesec, ukop dvojice muškaraca i dječaka još nije obavljen s obzirom na to da se očekuju rezultati DNK analiza koje bi zapravo sa sigurnošću potvrdile njegov identetet.

Prema informacijama do kojih je došao Faktor, istražitelji su duži vremenski period tragali za majkom nastradalog dječaka koji inače živi u Srbiji.

Nedavno su se pojavile i informacije prema kojima su ove tri osobe možda nastradale na sasvim drugi način, odnosno da se u ovom slučaju radi o ubistvu, kao i da je Ibrahimović primao prijeteće poruke na mobilni telefon neposredno prije požara.

Međutim, iz Kantonalnog tužilaštva u Tuzli, koje vodi istragu u ovom slučaju, kazali su nam da nema naznaka o krivičnom djelu u ovom slučaju.

– Odmah nakon požara obavljena je obdukcija tijela preminulih i utvrđeno je da je smrt u sva tri slučaja nastupila gušenjem, te da nije bilo elemenata krivičnog djela. Karbonizacija tijela je nastupila naknadno – kazao je za Faktor Admir Arnautović, glasnogovornik Tužilaštva TK.

Požar je izbio 8. aprila u večernjim satima u vikendici koja je u vlasništvu stradalog Mehića, a sa njim su unutra bili Ibrahimović i njegov sin.

Svjedoci su tada ispričali kako su požar primijetili sa druge strane jezera, ali zbog nepristupačnosti terena nisu mogli priteći u pomoć radi gašenja. S obzirom na to da je objekat bio uglavnom od drveta, vatrena stihija ga je “progutala” za kratko vrijeme i od njega je ostalo samo zgarište.

Uzrok požara još zvanično nije utvrđen.

– Očekujemo nalaz vještaka protivpožarne struke kako bi znali šta je uzrokovalo požar – kazao je Arnautović za Faktor.

(Bportal.ba)

Back to top button