Ćao Monako, ovaj Juventus je đavolski savršena mašinerija! Vrijeme je za Tripletu… (VIDEO)

Još je Monako zelen za ovako perfektnu ekipu

Posle četiri izgubljena finala zaredom, zahuktali Juventus se vraća po ono što mu izmiče prethodnih 20 godina – klempavi pehar! Ali, ovoga puta dolazi u Kardif bolji, jači, opasniji i gladniji pobede od prethodne četiri generacije koje su poražene u finalnim mečevima. Ovaj tim je bolji od svih tih! Ovaj Juventus nema manu. Ovaj Juventus je prokleto savršen! Ovaj Juventus ide po prvu Tripletu u istoriji…

To je još jednom osetio poletni Monako koji je mogao da igra onoliko koliko mu je dozvoljeno. Juventus nije branio onih 2:0 iz Kneževine, još jednom je napao, pokazao klasu i još jednom pobedio – 2:1!

Makar je Monako uspeo ono što niko nije ovog proleća u Ligi šampiona. Dao je gol Juventusu posle 690 minuta koliko je trajala neverovatna serija Điđija Bufona. Ostaje im za utehu da su uradili ono što nije mogla ni jedna Barselona.

Uradio je Monako sve što je mogao. Sve opcije koje imao na raspolaganju, LeonardoŽardim je iskoristio. Pokušao je da iznenadi Juve sa trojicom u poslednjoj liniji, da iskoristi ofanzivne kvalitete sjajnih bekova Mendija i Sidibea, da uvede rivala u probleme visokim presingom… Ali Alegrijev Juve je takvo taktičko savršenstvo da na sve ima odgovor.

Sačekali su domaći da prođe dvadesetak minuta Monakovih naleta, a onda su preuzeli kontrolu u roku i počeli sa skeniranjem pukotina u nesigurnoj štoperskoj liniji Francuza. Monako je jedno vreme uspevao da drži pod kontrolom Juventusove Brazilce po bokovima, ali tada se otvarao prostor za idealne duge lopte Bonućija i Barzaljija, za kreaciju Pjanića i Dibale, prostor za Gonzala Iguaina da čeka lopte iza leđa poslednje lnije protivnika. Kada je odbrana Monaka napukla, rupe su počele da se otvaraju na sve strane. Iguain i Mandžukić su propustili idealne šanse, Subašić je čudesno branio, ali je kapitulirao posle pola sata igre. Opet je Alves maestralno zavrnuo pred gol Monaka, Subašić je zaustavio prvi pokušaj zemljaka Mandžukića, ali drugi nije mogao…

I Bjankoneri su počeli da melju nedoraslog rivala. Monako je želeo i pokušavao da igra fudbal, ali su se njegovi napadi brutalno lomili o Juventusovu odbranu kao morski talasi o hridi. Još jednom je Subašić skinuo zicer Pipiti, a onda je Alves zapalio Juventusovu Arenu. Posle tri asistencije u dvomeču sa Kneževima, veliki Brazilac je prešao u strelce. I to kako! Strašnim volejom sa 20 metara je ubio sve iluzije Monaka o čudu na Juventusovoj tvrđavi. Sve što je Monako konkretno uradio u prvom poluvremenu je bio opasan centrašut koji Kjelini umalo nije sproveo u sopstvenu mrežu.

U drugom poluvremenu je bilo manje fudbala, a više tuče i varnica. Bufon je jednom zaustavio Mbapea, ali mlada zvezda ipak uspela uradi ono što nije niko u Ligi šampiona ove godine. Pobegao je Juventusovim terijerima i iz peterca gurnuo loptu iza Bufonovihleđa. Gol koji će pamtiti uprkos eliminaciji i koji je lep pečat na Mbapeovo fantastično proleće.

Za ulogu antiheroja se pobrinuo gostujući štoper Kamil Glik koji je prljavo i bez razloga nazagio Gonzala Iguaina. Potom je Mandžukić jednako nesportski udario Fabinja. Ostatak meča je protkeao u iščekivanju Iguainovog revanša i oluje zvižduka za nekadašnjeg kapitena Torina. Na kraju se ipak sve dobro završilo, Pipita nije izgubio živce i siguran je u finalu u Kardifu…

Ako i sutra sve prođe prema očekivanjima, imamo blokbaster u finalu. Juventus ide u meč za titulu sa daleko većim šansama nego pre dve godine u Berlinu. Tada nisu mogli da pariraju nedodirljivoj Barsi, ali sada je priča drugačija. Real „leži“ Bjankonerima. Real će biti taj kojem će biti nelagodno jer je češće bio žrtva nego dželat u sudarima sa Juventusom prethodnih godina.

Najbolja odbrana Evrope u poslednjih desetak godina i Alegrijeva perfektna mašina će stajati na putu Kraljevićima da postanu prvi tim koji je odbranio trofej u Ligi šampiona.

Ali kako rešiti rebus Juventusove odbrane?


JUVENTUS – MONAKO 2:1 (2:0)
/Mandžukić 33, Dani Alves 44 – Mbape 69/

Juventus (3-4-3): Bufon – Barzalji (od 85. Benatija), Bonuči, Kjelini – Dani Alves, Kedira (od 10. Markizio), Pjanić, Aleks Sandro – Dibala (od 54. Kvadrado), Iguain, Mandžukić;
Monako (4-4-2): Subašić – Sidibe, Glik, Žemerson, Rađi – Silva (od 70. Lemar), Mendi (od 54. Fabinjo), Mutinjo, Bakajoko (od 78. Žermen) – Mbape, Falkao.

Mozzartsport.com

Back to top button