Sladoled od kiselih krastavaca riješit će sve vaše fitness boljke

Svijet je stvarno divno, čudno mjesto, a ova divna čudna slastica u kratko je vrijeme izazivala svakakve reakcije.

Međutim, svidjelo se vama na prvu ili ne – sladoled od kiselih krastavaca stvarno bi mogao biti dobar zalog ne samo vašem zdravlju, već vašoj energiji, oporavku mišića nakon jakog treninga. A ako trčite maraton, ova bi vas informacija svakako mogla zanimati, piše “Index“…

Nisu naime baš tako nepoznate odlike kiselih krastavaca i rasola u kojem stoje, a koji je stvarno pravi lijek za ozdravljenje i izdržljivost, s obzirom na popriličnu količinu natrijuma, kalijuma, kalcijuma i magnezijuma koji pomažu ublažiti ili spriječiti grčeve, dehidraciju i bol.

Zašto onda ne iskoristiti nutritivno bogat rasol i ne napraviti od njega obrok koji će vas osvježiti, posebno u vruće dane, te ako se bavite sportom, dati vam tako potreban “odmor” svog organizmu.

Doduše, vjerojatno ste sada, čak i ako obožavate kisele krastavce, napravili malo kiseli izraz lica na samo pomisao o “finom i ukusnom sladoledu od rasola”, ali ko nije probao neka niti ne sudi.

Sladoled je navodno napravljen samo od smrznutog rasola, a uz sladoled, na tržištu već možemo pronaći i kupovne “sokove” od rasola tako da nam ova ideja zapravo uopšte ne bi trebala biti čudna.

Posebno ako ste svjesni koliko važnih elektrolita gubimo tokom intenzivne vježbe.

A dok ovakvi sladoledi ne dođu i do nas, slobodno uživajte u domaćem rasolu.

Ili, ako baš niste fan, poslije treninga jednostavno pojedite – kiseli krastavac. Ili bananu, ako vam je draža.

haber.ba

Back to top button