GOOGLE ADSENSE ZARADA

 

Google Adsense jedan je od mnogih, ali vjerojatno i najbržih načina kako zaraditi na Internetu. Sve što trebate učiniti je registrirati se, a zatim iskopirati Adsense kod na vašu stranicu ili blog.

KAKO FUNKCIONIRA GOOGLE ADSENSE?

Adsense je usko povezan sa Google Adwords programom. Korisnici Adwordsa plaćaju Google-u prikazivanje svojih oglasa na različitim web stranicama kako bi time doveli ciljanu posjetu do svoje web stranice. Google Adsense korisnici osiguravaju oglasni prostor za te oglase na svojim Internet stranicama i blogovima kako bi prikazivanjem tih oglasa zaradili određeni iznos po svakom kliku.

Odlična je stvar da će Google prikazivati relevantne oglase, vezane uz tematiku vaše web stranice. Također, kao Adsense partner imate mogućnost isključiti prikazivanje oglasa konkurentskih stranica ili onih za koje ste procijenili da vam donose premalu zaradu po kliku.

HOĆU LI ZARADITI AKO STAVIM GOOGLE ADSENSE OGLASE NA SVOJ BLOG?

Sigurno hoćete, samo je pitanje koliko će vremena biti potrebno za prvu isplatu. Google Adsense šalje ček nakon što skupite iznos dovoljan za isplatu, a to je 70 EUR ili 100 USD, ovisno koju ste valutu definirali pri registraciji. Ukoliko taj iznos ne ostvarite unutar jednog mjeseca on se akumulira i na to se zbraja zarada svakog idućeg mjeseca. Kada dosegnete prag za isplatu Google će vam poslati ček.

No, dobit ćete pismo od Google-a i nešto prije. Naime, kada vaš račun prođe iznos od 10 EUR na kućnu adresu stići će vam mala Google kuvertica sa kontrolnim PIN-om koji treba ukucati u Adsense sučelje. Ovo je u svrhu provjere vaše adrese.

Vratimo se na ono što vas najviše zanima. Nekoliko je faktora koji utječu na iznose koje možete zaraditi Google Adsense programom. Naravno, što je više posjeta veća je mogućnost zarade. Čisti zakon velikih brojeva – više posjetitelja u normalnim okolnostima rezultira i većim brojem klikova na oglase koji se prikazuju na vašim stranicama. Imajte na umu da će obično na svakih 100 posjetitelja vaše stranice tek 2-4 kliknuti na Google Adsense oglas.

Druga stvar koju trebate imati na umu je da za stranice na hrvatskom jeziku morate imati stvarno velik broj posjeta da bi ostvarili neku opipljiviju zaradu putem ovog programa pošto su iznosi koje dobivate po kliku za hrvatske oglase u pravilu niži nego što bi dobivali da je vaš website na engleskom jeziku. No, tko kaže da ne možete imati site na engleskom? 🙂

Treće i ne najmanje važno – cijena po kliku ovisi o tematici vaše Internetske stranice. Opće je poznato da najvišu zaradu donose klikovi na razne „financijske“ oglase (ulaganje u dionice, trgovanje valutama …), oglase koji nude osiguranja, itd.

ISPLATA PREKO WESTERN UNIONA

Od nedavno novac zarađen preko Google Adsense programa moguće je primiti preko Western Uniona. U tom slučaju izbjegavate proviziju koji bi ste platili banci prilikom unovčavanja deviznog čeka.

Isplata ovim putem vrlo je jednostavna i nije potrebno čekati da ček stigne na kućnu adresu. Nakon što skupite potreban iznos zatražite isplatu te zapišite broj WU transakcije. Ukoliko ste iz Hrvatske već idući dan možete otići do Pošte (koja kod nas radi s Western Unionom) gdje trebate ispuniti Western Union formular (broj transakcije, iznos koji primate…) koji predate službeniku.

I to je cijela mudrost – novac će vam odmah biti isplaćen!

PLUS (+):

  • Jednostavno je i brzo – Adsense račun postavlja se za nekoliko minuta i u kratkom roku možete početi prikazivati oglase na vašem blogu.
  • Ciljani oglasi – oglasi su vezani uz tematiku vašeg site-a što automatski pridonosi većem postotku klikova na oglas po posjetitelju.
  • Potpuna kontrola – sve je u vašim rukama, vi određujete tip, količinu (maksimum je 3 oglasne jedinice po jednoj stranici web site-a) i izgled oglasa.
  • Oglašivači – velika mreža oglašivača koji koriste Google Adwords program kako bi promovirali svoje web stranice i proizvode, velik broj domaćih oglašivača.
  • Nema članarine – registracija i sudjelovanje u programu potpuno je besplatno. Google uzima svoj postotak od klika na svaki oglas.
  • Western Union – podizanje novaca bez plaćanja provizije.

MINUS (-)

  • Isplata – unaprijed ne možete znati koliko ćete dobiti po pojedinom kliku, iznosi variraju. Ovo ovisi o uvjetima koji je oglašivač sklopio sa Google Adwords programom.
  • Vrlo stroga pravila – vrlo lako možete biti isključeni iz programa ukoliko se ne pridržavate strogih pravila.
  • Broj posjetitelja – kako bi ostvarili pristojan stalan prihod iz Adsense programa potreban vam je velika posjeta.
  • Izgled stranice – ukoliko dobro ne pozicionirate i uklopite oglase u dizajn vaš blog može izgledati neatraktivno.
Back to top button