Supruga ga izbola nožem, a on je još uvijek voli i traži da joj smanje kaznu

Saša Razstresen (40) godinama je varao svoju suprugu. U septembru prošle godine Ivana ga je gotovo ubila, a zbog pokušaja ubistva dobila je tri i po godine zatvora. On joj više ne zamjera i traži da joj smanje kaznu.

 

– Molim sud da mojoj supruzi izrekne minimalnu kaznu za počinjeno djelo, jer ja sam joj oprostio što me pokušala ubiti. Ona je majka mog malodobnog djeteta, koje u životu treba i majku i oca. Nikako ne treba snositi teret i posljedice naših grešaka – to je, između ostalog, napisao Saša Razstresen (40) iz Osijeka u pismu Vrhovnom sudu RH.

Njegova supruga Ivana Razstresen je prije dva mjeseca osuđena na tri i po godine zatvora jer je Saši u vrat zarila nož. Tog 23. septembra pričekala je da Saša zaspi poslije ručka. Uzela je nož i tri puta ga ubola. Oštricu je ostavila u vratu i otišla prošetati psa.

Saša je, u šoku i krvareći, ustao te sa nožem u vratu izašao u hodnik zgrade i od šokiranih susjeda potražio pomoć. Čudom i pravovremenom ljekarskom intervencijom je preživio. No, on više ne zamjera supruzi.

(Bportal.ba)

 

Back to top button