Pomalo bizarno: Prvenstvo završeno – ne zna se ko je prvak!

Rumunska nogometna liga završila je na potpuno bizaran način. Viitorul je proglašen prvakom, ali Steaua koja je osvojila jednak broj bodova će se žaliti Sportskom arbitražnom sudu u Lausanneu jer smatra da ima bolji međusobni omjer pobjeda i poraza, samo joj to nepravedno nije priznato…

 

Iz Rumunije nam uglavnom dolaze čudne nogometne vijesti u posljednje vrijeme, posebno kad je u pitanju Steaua. Naime, klub je tokom ove sezone izgubio pravo na svoje ime u sporu s tamošnjim Ministarskom odbrane pa sada nastupa pod imenom FCSB, a nakon završenog prvenstva ne priznaje Vittorulu iz Constante osvojeni naslov prvaka i žalit će se na sudu.

Vittorul i FCSB završili su ‘ligu za prvaka’ s jednakim brojem bodova, 44. Zbog boljeg međusobnog omjera (jedna pobjeda i jedan remi) u tom dijelu natjecanja Rumuni su proglasili klub iz Constante prvakom, ali kontroverzni predsjednik Steaue George Becali se s tim ne miri.

Naime, prije ‘lige za prvaka’ igran je i regularni dio sezone u kojem je Steaua dobila obje utakmice pa u četiri dvoboja igrana od augusta do danas zaista i ima bolji međusobni omjer od rivala.

Cijeli slučaj završit će na Sportskom arbitražnom sudu (TAS) koji mora u Lausanneu donijeti odluku po hitnom postupku, do 1. jula, kako bi se moglo znati tko će ići u koje europsko natjecanje. U svakom slučaju, vrlo neugodna situacija za rumunski nogomet koji posljednjih godina na međunarodnom planu ne ostvaruje rezultate kao prije dvadesetak godina…

(Bportal.ba)

 

Back to top button