BRAVO AMATERI, TAKO SE TO RADI: KAKO SU GLEDAOCI, GLEDALI REKAME UMJESTO PENALA

 

Večeras su svi gledaoci jedinog kanala koji je prenosio finale Kupa BIH i to srbijanskog kanala Arena sport, doživjeli veliko razočarenje.

Naime, kako smo već upozoravali na skandaloznu odluku NS/FS BIH da prava utakmice KUPA BIH proda, ni manje ni više, susjednoj državi, pa se utakmica preko susjedne države emitovala u BIH, budući da ista u Srbiji, ne zanima apsolutno nikoga.

Odluka o prodaji prava prijenosa utakmica finala Kupa BIH donesena je  3.maja u Nogometnom savezu BiH,  potvrdio je sekretar izvršnog odbora Saveza Nihad Hodžić. U pregovore o otkupu TV prava s Hayat televizijom a i bilo kojom drugom, domaćom stanicom, nisu htjeli ni da se upuštaju, iako tvrde da im je uvijek u interesu da čuju druge ponude, što je potpuno suprotno od onoga što su uradili.

Upozoravali smo da se ta utakmica neće prenositi srcem i dušom, već amaterski, kao i bilo koja druga utakmica na istoimenim kanalima.

Upravo se to i desilo. Naime, u trećoj seriji penala, Barišić je postigao gol (2:1) a nakon toga – potop. Krenuše reklame, dok su se pucali penali. I tako dvije minute, reklama. Dvije!

Gledaoci su imali prilike ‘uživati’ ponovo nakon reklama, ali od pete serije penala. Kada su gledaoci ponovo vidjeli sliku sa stadiona, mogli su vidjeti posljednji penal i osvajanje KUPA BIH, od strane Širokog.

Šta se dešavalo u pola treće i četvrtoj seriji, znaće samo oni iz srbijanske režije tog kablovskog kanala i oni koji su bili na stadionu. Ostali, koji plaćaju paket Arena kanala, neće znati, jer je ta kablovska televizija dodatno prodala vrijeme, da bi ubrala još novca, pored pretplate korisnika.

I tako narode, vi plaćajte DODATNO, sportske kablovske kanale, a mi ćemo još prodati ‘air timea’ pa da smo zadovoljni, mi.

O načinu prenosa utakmice, ranije smo upozoravali a to pročitajte ovdje.

Više o samoj utakmici, pročitajte ovdje.

(Hayat/Foto: Screenshot)

Back to top button