Je li Real sinoć uz pomoć sudije stigao na korak do titule? Navijači Barce ogorčeni: Ovakav gaf još nije viđen

Real Madrid je ključnu utakmicu u lovu na toliko iščekivani naslov prvaka Španije morao igrati na vrućem gostovanju kod Celte, gdje je na kraju slavio 4:1.

Odgođena je utakmica zbog nevremena, a trebala se igrati u prvoj polovici prvenstva, no ispalo je tako da je Barcelona upravo morala čekati Celtu da joj ‘pomogne’ u njenom lovu na titulu.

Međutim, pomoć nije stigla, a mnogi se slažu kako je ponovno bitnu ulogu u slavlju Reala odigrao i glavni sudac utakmice.

U 62. minuti, kod 2:0 za Real, Iago Aspas je bio u šesnaestercu i pao nakon duela s Ramosom. No, umjesto da pokaže na bijelu tačku, jer je svakako bilo elemenata, sudac Munuera je Aspasu dao drugi žuti i pokazao mu put prema svlačionici.

Celta je do tog trenutka praktički bila u igri ravnopravna s Realom iako je gubila 2:0 jer su gosti praktički iz dva prava i precizna udarca Ronalda zabili dva gola.

Sudačka odluka je svakako pomogla Realu kojem tako u posljednjem kolu kod Malage treba samo bod za titulu prvaka.

Iz smjera ljubitelja Barcelone su odmah nakon utakmice krenule ‘salve pohvala’ prema sucu i Real Madridu – ‘mislim da smo vidjeli najgoru sudačku odluku ove sezone’, samo je jedan od stotina komentara.

Autor: Avaz.ba

Back to top button