Osam fudbalskih transfera koji će se desiti ovoga ljeta?

Najbolje evropske lige u samoj su završnici. U većini šampioni su poznati, a najznimljivije je svakako u Španiji gdje “mrtvu trku” vode Real i Barcelona.

 

Nakon što se spusti zavjesa na najbolje fudbalske terene širom Starog kontinenta, podići će se nova, ona koja otvara novu “fudbalsku pijacu”, koja će ovoga ljeta biti itekako zanimljiva. Evropski velikani krenuti će u lov na istinska pojačanja, ali i igrače koji su mladi, perspektivni i koji mnogo obećavaju.

Tako je recimo na meti minhenskog Bayerna 18-godišnji Julian Weigli, trenutno fudbaler Borussije Dortmund.

Osim što je izvjesno da će završiti posao sa našim Seadom Kolašincem, Arsenal je na pravom putu da angažuje i najboljeg strijelca francuske Ligue 2. Navodno je napadač Troyesa Adam Niane “dostupan” za sedam miliona eura.

Ni Kraljevi neće mirovati. Real Madrid u svojim redovima od naredne sezone želi vidjeti Edena Hazarda, a predsjednik aktuelnih prvaka Evrope Florentino Perez spreman je za sjajnog Belgijanca platiti 110 miliona funti!

Manchester United cilja Antoinea Griezmanna, i čini se da je taj “deal” dogovoren još sredinom ove sezone.

Chelsea je predvođen Antoniom Conteom stigao do šeste šampionske titule i sigurno je da će u novoj sezoni italijanski stručnjak dobiti dodatna sredstva kako bi Plavci i naredne sezone bili ravnopravni u igri sa ostalim timovima, kako u Engleskoj, tako i u Ligi prvaka. Conte je još prošle sezone želio kompletan Juventusov BBC trio (Barzagli, Bonucci, Chiellini), ali čini se kako je sada naizvjesnije da bi Leonardo Bonucci mogao put Stamford Bridgea.

Italijanski napadač Manolo Gabbiadini prva je meta Jürgena Kloppa, no ako to slučajno bude holandski defanzivac Virgil van Dijk, to neće biti veliko iznenađenje.

Leicesterovog Riyada Mahreza prošle sezone je tražila cijela Evropa. Sivilo Lisica u koje se uklopio i sam Alžirac rezultiralo je nešto manjim interesom velikana za sjajnog fudbalera. Ipak, upravo tu svoju šansu vidi Tottenham, koji s Mahrezom želi dodatno ojačati ekipu za narednu sezonu.

Ni Barcelona ne miruje. Nakon što je dogovoren “posao” sa Brazilcem Philippeom Coutinhom, Katalonci su spremi zaključiti i transfer Italijana Marca Verrattija iz PSG-a.

Bportal.ba

 

 

 

Back to top button