Crnadak: Dodik je bijesan, isfrustriran čovjek, sramota me što me predstavlja

“Ono što smo vidjeli u emisiji ‘Pečat’ na RTRS-u je istup agresivnog, isfrustriranog i bijesnog čovjeka i mene je lično bilo sramota što me takav čovjek predstavlja”, rekao je ministar vanjskih poslova BiH,Igor Crnadak, komentarišući gostovanje predsjednika RS Milorada Dodika u spomenutoj emisiji.

 

Crnadak je rekao da bi čovjek koji obavlja takvu funkciju trebalo da isijava staloženošću i mirom, što sa Didkom nije slučaj.

“On stalno govori i nesreći i izdaji koju Republici Srpskoj donose srpski predstavnici u Vijeću ministara BiH, a trebalo bi da se upita pod čijom vlašću je RS doživjela najviše nesreće i izdaje nacionalnih interesa”, izjavio je Crnadak.

Prvi čovjek bh. diplomatije je naglasio da mu nije jasno zbog čega Dodik napada njega i dovodi ga u vezu sa fijaskom glasanja oko Ljubije, ako se zna da u skupštini nije postojala većina za tu odluku.

“Nisu imali 42 ruke za usvajanje te odluke i taj svoj bijes bi trebalo da usmjeri prema koalicionim partnerima, odnosno trebalo je da preispitaju to svoje partnerstvo, ali za to ipak treba imati karakter”, zaključio je Crnadak svoju analizu Dodikov posljednjeg istupa istupa na javnom servisu RS.

(Bportal.ba)

 

Back to top button