PRATITE UŽIVO: TERORIZAM U MANCHESTERU, 19 POGINULIH NA KONCERTU ARIANE GRANDE

 

U napadu izvedenom na koncertu Ariane Grande u najvećoj dvorani zatvorenog tipa u Evropi, život je izgubilo najmanje 22 osobe, dok ih je 59 povrijeđeno.

2:25 Koncertu Ariane Grande (24) prisustvovao je veliki broj tinejdžera i djece, pa se strahuje da je među smrtno stradalima i povrijeđenima najveći broj njenih fanova mlađe životne dobi, prenosi Reuters.

2:09 Kako javlja Reuters, pozivajući se na informacije iz Ministarstva unutrašnjih poslova Velike Britanije, broj smrtno stradalih je dvocifren.

1:06 Policija u istrazi događaj tretira kao teroristički napad. Do eksplozije po završetku koncerta američke umjetnice Ariane Grande u Manchester Areni je došlo oko 22.35 sati po lokalnom vremenu, a na mjesto događaja upućene su policijske i ekipe hitne medicinske pomoći, prenosi Anadolu Agency.

– Do sada je utvrđeno da je poginulo 19 osoba. Oko 50 ljudi je ranjeno. Policija u istrazi događaj tretira kao terorizam -, navedeno je u saopćenju.

Prema posljednjim informacijama, napad je izveo bombaš samoubica koji je u dvoranu ušao opasan eksplozivom, a aktivirao ga je pri samom kraju muzičkog eventa kojem je prisustvovalo oko 20.000 posjetilaca.

Američka pjevačica Ariana Grande oglasila se nakon haosa koji je njoj i njenim fanovima noćas “priredio” bombaš samoubica u “Manchester Areni”.

Slomljena sam. Izvinjavam vam se iz sveg srca. Zaista nemam riječi“, napisala je Ariana na svom Twitter profilu.

Militant Islamske države (ISIL) najavio je napad u Manchesteru na videu koji se pojavio na društvenim mrežama.

Sa zastavom ISIL-a iza svojih leđa, na videu u trajanju od 16 sekundi, terorista prekrivenog lica i očiju obratio se na engleskom jeziku.

Ovo je tek početak. Islamska država započinje napade na sve krstaše“, rekao je ovaj militant, prikazujući na samom kraju videa papir na kojem piše “manchester, 22.05.2017.”

Klikom na video gledajte UŽIVO britanski news kanal SKY News, koji prati dešavanja iz minute, u minut.

(Hayat/Foto: Agencije)

Back to top button