Muriz Memić poručio: “Neka Dalida kaže ime ubice, ja ću prezime”

Muriz Memić, otac rahmetli Dženana, koji je nastradao 8. februara 2016. godine u Velikoj aleji na Ilidži, na današnjoj petoj po redu protestnoj šetnji poručio je da sarajevsko Kantonalno tužilaštvo mora uraditi tri stvari kada je u pitanju smrt njegovog djeteta.

Memić je u zahtjevima koje je danas predao sarajevskom Kantonalnom tužilaštvu naveo da zahtjeva od tužioca Dragana Sljepčevića da postupi po prijavi iz marta 2017. godine koja se odnosi na događaj iz noći kada je ubijen njegov sin.

– Također, zahtijevam da se uvede u postupak i očevidac iz marta 2016. godine, od kojeg je FUP uzeo izjavu i prema mojim saznanjima ista je dostavljena Tužilaštvu KS – kazao je Memić.

U zahtjevu se navodi i da kantonalni tužilac nije poduzeo zakonom predviđene radnje po izjavi očevica i da će Memić od Visokog sudskog i tužilačkog vijeća i drugih nadležnih institucija tražiti da se ispita gdje je završila izjava svjedoka iz marta 2016., te zašto nije tretirana prilikom dosadašnje istrage.

– Također zahtijevam da mi odgovorite po kojem osnovu mene kao prijavitelja krivičnog djela ne želite saslušati i uzeti izjavu na te okolnosti. Smatram da me na taj način diskriminirate i uskraćujete mi pravo i obavezu da prijavim saznanja koja se mogu dovesti u vezu s počinjenjem/rasvjetljavanjem krivičnog djela. Napominjem da su ta saznanja u podudarnosti s izjavom očevica koju ste uzeli u martu 2017. – navodi se u zahtjevu.

Tokom današnje protestne šetnje, Memić je kazao da Tužilaštvo neće da uzme njegovu izjaviu, jer im ne odgovara. On je poručio i da ima saznanja ko je Alisu Mutap tukao u Aleji kobne noći, te da ona sve zna i da nema amneziju, jer je, prema njegovim riječima, sve bila klopka i da je Alisa dovela Dženana u Aleju.

– I mi smo ugroženi, odavno smo u “crvenoj liniji”. Pozivam Dalidu Burzić da kaže ime, ja ću reći prezime i slučaj završen. Ja ću istrajati u svom, pokazat ću da sam jači. Pobijedit ćemo sistem. Tužilaštvo laže, korumpirano je. Ovo je organizovana kriminalna grupa – kazao je Memić.

Tokom njegovog obraćanja novinarima nakon što je predao zahtjeve Tužilaštvu, okupljeni građani su ispod prozora zgrade ove pravosudne institucije uzvikivali “Uhvatite ubicu” i “Lopove, lopove!”.

Faktor.ba

 

Back to top button