U Beogradu se uklanja objekt Islamske zajednice

Nekoliko stotina građana se okupilo i ne dozvoljava rušenje islamskog vjerskog objekta u Zemun Polju kod Beograda za koji se tvrdi da ga je nelegalno podigla Islamska zajednica Srbije.

Predstavnici svih komunalnih službi i veliki broj policije s maricama je na mjestu dešavanja,a prisutni su i pripadnici saobraćajne policije, građevinske mašine i pauk.

Predstavnici Islamske zajednice trenutno razgovaraju s predstavnicima općine Zemun i zemunske policije kako bi se veliki broj djece, žena i mladih, koji se protive rušenju, izmjestio iz objekta i kako bi se krenulo u sprovođenje odluke općine.

Pripadnici Islamske zajednice su parkirali veliki broj automobila ispred samog objekta i ne dozvoljavaju prilaz ni policiji ni predstavnicima općine. Policija je te automobile oko 9 sati uspjela da pomjeri sa strane i omogući prolaz.

Kako saznajemo, gradnja ovog objekta je počela 2014. godine.

Inače, vjernici su se i prethodnih dana okupljali ispred ovog objekta nadomak Beograda.

Muftija sremski i glavni imam Medžlisa Zemun, Emin ef. Zejnulahu, pozvao je jučer muslimane da se odazovu i da zajedno, mirno i dostojanstveno, legalnim i legitimnim sredstvima zaštite objekat od rušenja.

 

Autor: (Avaz.ba)

Back to top button