Vučićev šamar Dodiku: Besmislice su da Yee ne predstavlja aktuelnu američku administraciju

Vučićev šamar Dodiku: Besmislice su da Yee ne predstavlja aktuelnu američku administraciju
Tvrdnje predsjednika RS Milorad Dodik da je zamjenik pomoćnika državnog sekretara SAD za evropska i euroazijska pitanja Hoyt Yee dio stare američke administracije, danas je na vrlo jasan način opovrgnuo premijer Srbije Aleksandar Vučić. Tvrdnje da Yee ne predstavlja aktuelnu američku administraciju Vučić je nazvao besmislicama.

Odgovarajući na pitanje i konstataciju novinara Prve televizije upućeno gostu iz SAD da pripada bivšoj američkoj administraciji i da o posjetama Balkanu nije razgovarao sa državnim sekretarom Tillersonom, Vučić je istakao da su ga sa te televizije pojedini srpski analitičari “savjetovali” da sa njim ne razgovara, jer, navodno, predstavlja bivšu vašingtonsku administraciju.

“To su besmislice. Sa punom odgovornošću, zato što predstavljam građane Srbije, primio sam Hoyta Yeea, jer je to važno za našu zemlju, ne što mi se dopada, ili što ga poznajem dugo”, rekao je Vučić.

Vučić je istakao da je Yee zvanični predstavnik SAD, a ljudima koji misle i koji su nas ubjeđivali da će sve da se promijeni i sve biti drugačije poslije izbora Donalda Trumpa za predsjednika Amerike, poručio je da američka politika ima kontinuitet i da zna šta se neće promijeniti.

“Ako Srbi vole bajke, da on ne predstavlja nikoga i da smo mi svi budale što s njim razgovaramo, onda da glasamo za Hansa Kristijana Andersena ili braću Grim. Suviše sam racionalan da bih u tome učestvovao. Izabran sam da vodim zemaljsku Srbiju na odgovoran način, a ne da pričam bajke za srpske tabloide“, istakao je Vučić.

Koliko su besmisleni navodi da Yee ne predstavlja američku administraciju govori, rekao je Vučić, i to što mu je Yee prenio poziv američkog potpredsjednika Pencea da posjeti Washington.

(Vijesti.ba)

Back to top button