GUARDIOLA IMA NOVOG PLAYMAKERA: Bernardo Silva više nije Knez, priključio se Građanima

 

Portugalski playmaker Bernardo Silva zvanično je novi fudbaler Manchester Cityja. On je na Etihad došao nakon što je pomogao Monacu da osvoji titulu prvaka Francuske kao i da dođe do polufinala Lige prvaka.

”Osjećam se odlično, da budem iskren, ja sam u jednom od najboljih klubova svijeta i želim dati sve od sebe kako bi ekipa ostvarila svoje ciljeve. Sa klupe nas vodi, ako ne najbolji onda jedan od najboljih trenera na svijetu i kada imate šansu da vas trenira Guardiola, ne možete reći NE. Sjajno je raditi sa njim”, rekao je Silva na prvom predstavljanju.

Silva je počeo svoju karijeru u Benfici nakon čega je impresionirao na Evropskom prvenstvu za igrače do 19 godina gdje je pomogao Portugalu da dođe do polufinala. To mu je obezbijedilo transfer u Monaco gdje je prvo bio na posudbi gdje je također pružio odlične partije, te su stoga Kneževi šest mjeseci kasnije odlučili da otkupe njegov ugovor.

Ovaj Portugalac je u 51 nastupu prethodne sezone postigao 10 golova, a asistirao je za isto toliko dok je za reprezentaciju Portugala debitovao 2015. godine protiv Cape Verde i već je skupio 12 nastupa. Bernardo Silva će u sljedećoj sezoni nositi dres sa brojem 20.

Back to top button