VIDEO Kod Sarajeva se gradi luksuzno naselje s 29 vila, školom, bolnicom, terenima…

Švicarsko-turska kompanija Dido Group predstavila je projekt Golden Hills Bosnia koji će graditi u blizini Sarajeva.

 

Riječ je o luksuznom naselju koje će biti smješteno kod Tarčina, a koje opisuju kao idealno mjesto za život svake porodice, piše Biznisinfo.ba. U naselju će se nalaziti vile, sportski tereni, bolnica, igralište za djecu, restoran…

“Baščaršija i centar Sarajeva od naselja su udaljeni manje od 25 minuta, a Međunarodni aerodrom Sarajevo 15 minuta. Naselje će se prostirati na 25.000 kvadratnih metara, a okružuje ga priroda. Nudi sve što jednoj porodici treba. Ima školu, prodavnice, bolnicu, policiju i religijske objekte. Također, imat će i centar koji će sadržavati bazen, fudbalski, teniski i košarkaški teren. U naselju će se nalaziti luksuzne vile koje su kombinacija modernog i starinskog stila, a iz svake od njih će se pružati prekrasan pogled na prirodu”, kazali su iz kompanije Dido Group.

Turski ambasador u BiH Haldun Koc, koji je prisustvovao prezentaciji, kazao je da je Turska počašćena što će biti dio ovog velikog projekta.

Direktor Ziraat banke Ali Riza Akbaş je istakao da prvi put daju podršku jednom ovakvom projektu, ali da vjeruju da će Golden Hills Bosnia biti fantastično mjesto.

(Bportal.ba)

 

Back to top button