Potvrđeno pisanje Bportala: Uhapšeni razbojnici koji su pokušali opljačkati benzinsku pumpu

Službenici Jedinice policije za specijalnu podršku MUP TK-a i službenici PU Tuzla – PS Zapad su u nedjelju 28.maja nakon zaprimljene prijave o počinjenom razbojništvu od strane dva lica, uz prijetnju vatrenim oružjem, na benzinskoj pumpi oko 01,30 sati u naselju Plane, grad Tuzla izvršili pregled i pretres terena u navedenom naselju.

 

Tom prilikom su pronašli i lišili slobode M.P., rođen 1987.godine iz Tuzle, koji se dovodi u vezu sa pomenutim krivičnim djelom. Istog dana, službenici OKP PU Tuzla pronašli su i drugo lice, a radi se o H.P., rođen 1997.godine iz Tuzle, saopćeno je iz MUP-a TK-a.

Nakon izvršene kriminalističke obrade, M.P. i H.P. su uz izvještaj predati na daljnje postupanje nadležnom Tužilaštvu TK-a zbog postojanja osnova sumnje da su dana 28.05.2017.godine, s ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi, udruženo počinili krivično djelo razbojništvo, te osnova sumnje da je M.P. počinio KD-o Ugrožavanje sigurnosti i krivično djelo Neovlašteno nabavljanje, držanje i prodaja oružja i bitnih dijelova za oružje.

Daljnjim operativnim radom je utvrđeno da postoje osnovi sumnje da je H.P. zajedno sa još jednim licem, dana 25.04.2017.godine u Tuzli, počinio krivično djelo razbojništvo u sportskoj kladionici, kojom prilikom je otuđena određena količina novca.

Ovim saopćenjem potvrđeno je pisanje Bportala o pokušaju pljačke benzinske pumpe u Planama, koju je spriječio konobar iz Tuzle, sasvim slučajno se zatekavši na tom mjesto.

Bportal.ba

 

Back to top button